Klaipėdoje avariją sukėlusi teismo darbuotoja, kurios automobilyje rastas negyvas žmogus, po įvykio elgėsi keistai

Klaipėdos apylinkės teisme atversta dėl pandemijos įstrigusi, bet dabar vėl atnaujinta baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai pateikti teismo darbuotojai I.U. Moteris, vairuodama automobilį BMW, sukėlė avariją – žuvo žmogus.

Nuo kelio nuriedėjusiame automobilyje atrastas tik žuvęs keleivis.
Nuo kelio nuriedėjusiame automobilyje atrastas tik žuvęs keleivis.
Nuo kelio nuriedėjusiame automobilyje rastas tik žuvęs keleivis.
Nuo kelio nuriedėjusiame automobilyje rastas tik žuvęs keleivis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2021, 6:33 PM, atnaujinta Apr 28, 2021, 8:28 PM

Prieš dvejus metus kovo 24-ąją Klaipėdoje, Taikos prospekte ties Kairių gatve, apie 18 val. pastebėtas nuo važiuojamosios kelio dalies nuriedėjęs automobilis BMW 530D, kurio viduje rastas negyvas 40 metų keleivis.

Nustatyta, kad automobilį BMW vairavo 35 metų I.U. Dėl patirtų sužalojimų moteris buvo gydoma uostamiesčio ligoninėje.

Šiurpios avarijos aplinkybes narplioję policijos tyrėjai nustatė, kad „BMW 530D vairuotoja elgėsi neatsargiai – nesuvaldžiusi automobilio išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nusirito nuo kelio ir apsivertė.

Klaipėdos teismas po pertraukos pratęsė avarijos, kurios metu žuvo I.U.vairuojamo automobilio keleivis, bylą. Procesas surengtas įprastu būdu pagal karantino taisykles, visiems dalyviams susirinkus į posėdžių salę.

Teismas siekia nustatyti, kokia buvo I.U psichikos būklė po avarijos, kai moteris išsiropštė iš aplamdyto BMW. Aiškinamasi, ar patirti sužalojimai kaip nors įtakojo jos veiksmus, sprendimą pasišalinti iš įvykio vietos.

Teismo medicinos eksperto psichiatro Darius Tamašausko prašyta atsakyti į klausimus dėl kaltinamosios psichinės būklės iškart po avarijos, jos gebėjimų adekvačiai suvokti savo veiksmus ir juos valdyti.

Anksčiau negavęs išsamių duomenų apie šios avarijos aplinkybes D.Tamašauskas teismo salėje negalėjo konkrečiau pasisakyti apie I.U. patirtų sužalojimų ir jos tolimesnių veiksmų nelaimės vietoje ryšį.

Proceso dalyvių prašymu, teismas artimiausiu metu spręs klausimą dėl ekspertizės skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.