Telšiuoše pareigūnai vijosi girtą vairuotoją: vyro nesustabdė automobilio dureles atidariusi pareigūnė

Telšiuose nežymėtu policijos automobiliu patruliuojantys pareigūnai, atsidūrę tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, sugebėjo užkirsti kelią galimoms skaudžioms pasekmėms.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 11:53 AM

Penktadienį, 12 val. 05 min., Telšių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja kartu su Veiklos skyriaus tyrėju važiuodami pagrindiniu keliu Palangos gatvėje, pastebėjo, kad iš šalutinio kelio, t.y. Degaičių gatvės, išvažiuoja automobilis „VW Golf“.

Vairuotojas, įvažiuodamas į pagrindinį kelią, neapsižvalgė bei vos neatsitrenkė į pareigūnų vairuojamą tarnybinį automobilį.

Pareigūnams toks vairuotojo elgesys sukėlė įtarimų. Pareigūnų dėmesį atkreipė ir tai, kad automobilis ėmė važiuoti tai pirmyn, tai atgal. Tuo pat metu uniformuota vyresnioji tyrėja išlipo iš automobilio ir priėjo prie „VW Golf“ automobilio vairuotojo, pabeldė jam į durelių lango stiklą bei nurodė sustoti.

Vairuotojas automobilio viduje blaškėsi ir į pareigūnės reikalavimus nereagavo, o štai pareigūnei atidarius vairuotojo dureles – vairuotojas pradėjo važiuoti Palangos gatve ir nusuko į V. Montvilos gatvę.

Tuomet pareigūnai, operatyviai bei greitai reaguodami į situacija, apsisuko ir ėmė vytis „VW GOLF“ automobilio vairuotoją. Visą tą laiką nepaleisdami iš akių nuo jų sprunkančio automobilio. Laimei, pareigūnams pavyko pasivyti nuo pareigūnų bėgusį automobilį. O štai vairuotojas pats išlipo iš automobilio.

Priėjus prie jo šis buvo akivaizdžiai neblaivus, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Negana to, vyras sunkiai orientavosi aplinkoje.

Kaip paaiškėjo vėliau – prie automobilio vairo išties sėdėjo neblaivus vyras (gim. 1961 m.). Jam buvo nustatytas 2,11 promilės girtumas. Vairuotojo laukia baudžiamoji byla. Už vairavimą esant vidutiniam girtumui vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281-1 str. 1 d.

Policijos pareigūnai ragina eismo dalyvius būti sąžiningais ir nesėsti prie transporto priemonės vairo apsvaigus nuo alkoholio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.