Sulaikomas vyras užsibarikadavo name, švaistėsi kirviu, sužeidė tris pareigūnus

Į iškvietimą dėl smurto atvykusiems pareigūnams teko gintis patiems – trys policininkai buvo sužaloti, o jiems pasipriešinęs asmuo išvežtas į psichiatrijos ligoninę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-18 09:44, atnaujinta 2021-05-18 14:36

Pranešimą apie smurtą Vilniaus rajone, Dobromislės kaime, policijos pareigūnai gavo pirmadienį, 9.02 val.

Pareigūnams paskambinęs vyras, pranešė, kad namuose siautėja jo 36-erių metų sūnus.

„Jis turi peilį, grasina mus nužudyti“, – kalbėjo vyras.

Policijos ekipažui nuvykus į įvykio vietą, pareigūnus pasitikę grasintojo tėvai papasakojo, kad jų sūnus turi psichikos sutrikimų, anksčiau ne kartą yra gydytas psichiatrijos ligoninėje.

„Liga jam vėl paūmėjo. Šiandien ryte jis manęs paprašė, kad jį nužudyčiau, o kai atsisakiau, pradėjo stumdytis, griebė peilį“, – pasakojo vyras.

Su agresyviai nusiteikusiu sūnumi pareigūnai bandė kalbėtis draugiškai. Kurį laiką atrodė, kad jiems pavyks įkalbėti jį padėti peilį, tačiau netrukus pokalbis pakrypo visai kita linkme.

Pareigūnams bendraujant su vyriškiu, šis dar labiau įsiuto ir vienoje rankoje laikydamas peilį, kitoje – nustvertą kirvį, puolė pareigūnus bei kirviu prakirto policininkui koją.

Pamosikavęs peiliu ir kirviu, vyras spruko į kitą kambarį, užsibarikadavo jame ir atsukęs dujų balioną, grasino nusižudyti pats bei nužudyti visus name esančius žmones.

Policininkams nieko kito neliko, kaip prašyti kolegų pagalbos. Į įvykio vietą buvo išsiųsti Vilniaus mobiliosios kuopos pareigūnai. Tai – specialus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato padalinys, kuris atlieka specialias užduotis: padeda sulaikyti pavojingus nusikaltėlius, vykdo reidus keliuose, prižiūri viešąją tvarką masiniuose renginiuose ir susibūrimuose, malšina masinius neramumus viešose vietose.

Atvykę mobiliosios kuopos pareigūnai išlaužė kambario duris, kuriame buvo užsidaręs vyras ir įėjo į vidų. Tačiau net ir tada namo šeimininkų sūnus ramiai pasiduoti neketino.

Jis į pareigūnus mėtė visus jam po ranka pasitaikiusius daiktus, grasino peiliu, todėl pareigūnams teko panaudoti pompinį šautuvą ir dujas.

Nuo dujų apsvaigusį vyrą, pareigūnams šiaip ne taip pavyko paguldyti ant žemės ir surakinti antrankiais. Vėliau jis buvo išvežtas į ligoninę Parko gatvėje ir perduotas į medikų rankas.

Grumiantis su Vilniaus rajono gyventoju, iš viso nukentėjo trys pareigūnai. Patruliui kirviu buvo sužalota koja, o dviem mobiliosios kuopos pareigūnams – nugara ir renka.

Pareigūnams buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba, visi jie gydosi ambulatoriškai.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ir nors už šį nusikaltimą numatomas laisvės atėmimas iki trejų metų, ar Dobromislės kaimo gyventojas bus teisiamas, nuspręs medikai, kurių priežiūroje vyras, greičiausiai, bus ne vieną mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.