Pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė 17 neteisėtai sieną perėjusių migrantų

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė iš Baltarusijos atėjusią 17-os migrantų grupę. Jokių dokumentų neturėję užsieniečiai tesugebėjo prisistatyti Irako bei Irano piliečiais.

 Pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė 17 neteisėtai sieną perėjusių migrantų.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė 17 neteisėtai sieną perėjusių migrantų.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 10:21 AM, atnaujinta May 19, 2021, 10:23 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, antradienį vakare Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai patikrino vietovę ties Šalčininkų rajono Naujųjų Kalvių kaimu. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – du kilometrai. Turėta žinių, jog apylinkėse pastebėti įtartini asmenys.

Netrukus vienoje negyvenamoje ir šiuo metu rekonstruojamoje kaimo sodyboje VSAT pareigūnai aptiko 17-os vyrų grupę. Nė vienas iš sulaikytųjų nepateikė jokių asmens dokumentų. Migrantai turėjo krepšius ir kuprines su asmeniniais daiktais bei drabužiais. Trys vyrai prisistatė irakiečiais, 14 – Irano piliečiais. Pirminiais duomenimis, migrantų amžius nuo 17 iki 37 metų.

Daugiau pasieniečiams su sulaikytaisiais susikalbėti nepavyko. Juos ketinama artimiausiu metu apklausti dalyvaujant vertėjui.

Migrantai laikinai patalpinti G.Žagunio užkardoje. Sulaikytiesiems bus atlikti COVID-19 testai. Gavus rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl jų apgyvendinimo vietos.

Vietovės apžiūrą vykdę pasieniečiai bei kinologas su tarnybiniu šunimi nustatė vietą, kurioje iraniečiai ir irakiečiai neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Dėl šio fakto VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 155 neteisėtus migrantus. Beveik pusė iš jų – 69 – Irako piliečiai. Taip pat pasieniečiams įkliuvo 32 baltarusiai, 17 sirų, 14 iraniečių bei po kelis asmenis iš dar 11 valstybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.