Moterį peiliu sužalojęs ir apiplėšęs šiaulietis išgirdo jau 34-ą nuosprendį

Per 38-erius savo gyvenimo metus jau 33 kartus teistas šiaulietis Vaidas Vitkus Šiaulių apygardos teisme išgirdo ir 34-ąjį nuosprendį.

 Moterį peiliu sunkiai sužalojęs ir apiplėšęs recidyvistas už grotų praleis šešerius su puse metų.   <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Moterį peiliu sunkiai sužalojęs ir apiplėšęs recidyvistas už grotų praleis šešerius su puse metų.   <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 2:51 PM

Šįkart V.Vitkus buvo kaltinamas plėšimu, sunkiu sveikatos sutrikdymu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, jos duomenų panaudojimu bei sukčiavimu.

Kaltu pripažintam V.Vitkui teismas skyrė šešerių su puse metų laisvės atėmimo bausmę ir pripažino jį pavojingu recidyvistu.

Nuo jo nukentėjusiai moteriai nuteistasis privalės atlyginti 56 eurų turtinę ir 20 tūkstančių eurų neturtinę žalą.

Valstybinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą iš V.Vikaus priteista daugiau kaip 5 tūkstančiai eurų, o Valstybinio socialinio draudimo fondui už nukentėjusiajai išmokėtą ligos išmoką – daugiau kaip 3 tūkstančiai eurų.

Peiliu sužalojo vidaus organus

Iš darbo namo ėjusi šiaulietė buvo užpulta pernai lapkričio 10-ąją. Dubijos gatvėje prie moters prišokęs plėšikas įrėmė peilį į kaklą ir pareikalavo atiduoti rankinę.

Nelaukdamas, kol moteris tai padarys, užpuolikas stvėrė už rankinės ir ketino bėgti, tačiau šiaulietė nepasidavė ir pabandė užpuoliką sulaikyti.

Tada užpuolikas dūrė moteriai peiliu į šoną ir paspruko. Sužalota šiaulietė sugebėjo pati nueiti iki netoliese esančios sutuoktinio darbovietės.

Iškviesta greitoji pagalba sužalotąją nuvežė į ligoninę. Paaiškėjo, kai moteriai peiliu yra sužalotos kepenys, kiti vidaus organai.

Pasinaudojo pagrobta banko kortele

Užpuoliko grobiu tapo pagrobtoje rankinėje rasta šiaulietės piniginė, mobiliojo ryšio telefonas planšetė bei kiti daiktai.

Pagrobta piniginė be banko kortelės ir pinigų jau po poros valandų buvo rasta pietinėje Šiaulių miesto dalyje.

Paaiškėjo, kad nusikaltėlis nieko nelaukęs suskubo pasinaudoti pagrobta banko mokėjimo kortele.

Jis iškart įsigijo prekių už beveik pusšimtį eurų.

Kai plėšikas šia kortele pabandė atsiskaityti už daugiau kaip šimtą eurų vertas prekes, to padaryti jam nepavyko, nes buvo viršyta šiai kortelei bekontakčiu atsiskaitymo būdu leistina suma.

Kai nusikaltėlis dar kartą pabandė atsiskaityti pagrobtąja kortele, ji buvo užblokuota.

Šį nusikaltimą tirti ėmusiems pareigūnams netrukus pavyko sulaikyti įtariamąjį, narkotikus vartojantį, anksčiau daug kartų už vagystes ir kitus nusikaltimus jau teistą V.Vitkų.

Kaltinamasis kaltu prisipažino

Už grotų atsidūręs nusikaltėlis prisipažino peiliu sužalojęs ir apiplėšęs moterį.

Vyras sakė tuo metu nelabai suvokęs ką daro, nes buvo apsvaigęs nuo kvaišalų.

Pagrobtoje piniginėje jis sakė radęs apie 15 eurų ir banko kortelę, kuria pasinaudojęs iškart nusipirko bloką „Marlboro“ cigarečių.

Kaltu dėl jam inkriminuotų nusikaltimų V.Vitkus prisipažino ir teisme.

Kaltinamojo prisipažinimą ir nuoširdų gailėjimąsi teismas pripažino jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

Tai, kad V.Vitkus nusikaltimą įvykdė jau būdamas teistas teistas už tyčinius nusikaltimus, teismas pripažino kaltinamojo atsakomybę sunkinančia aplinkybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.