Pažintis su turtuoliu prisistačiusiu užsieniečiu 54-erių Telšių r. gyventojai susuko protą: atsitokėjo po 3 mėnesių

Turtingais užsieniečiais internetinėse pažinčių svetainėse prisistatantys sukčiai nesunkiai randa jų paistalais patikinčių moterų.

 Turtingais užsieniečiais internetinėse pažinčių svetainėse prisistatantys sukčiai nesunkiai randa jų paistalais patikinčių moterų.<br> K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
 Turtingais užsieniečiais internetinėse pažinčių svetainėse prisistatantys sukčiai nesunkiai randa jų paistalais patikinčių moterų.<br> K.Kavolėlio asociatyvi nuotr.
Telšių rajono gyventoja per kelis kartus į trijų užsienio bankų sąskaitas pervedė 15 tūkstančių eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Telšių rajono gyventoja per kelis kartus į trijų užsienio bankų sąskaitas pervedė 15 tūkstančių eurų.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 5:07 PM, atnaujinta May 20, 2021, 5:22 PM

Eiline tokių sukčių auka tapo 54 metų Telšių rajono gyventoja, kuri patikėjusi gerais internetinio draugo ketinimais neteko 15 tūkstančių eurų.

Užmezgė internetinę pažintį

Į policiją ši Telšių rajono gyventoja kreipėsi trečiadienį.

Pareiškėja nurodė, kad nuo vasario 21 iki gegužės 17 dienos per kelis kartus į trijų užsienio bankų sąskaitas už prekes pervedė 15 tūkstančių eurų, tačiau prekių negavo.

Paklausta, kokių prekių ji negavo, moteris paaiškino, kad jai turėjo būti atsiųstas paketas su ne mažiau kaip milijonu eurų.

Tai išgirdę pareigūnai iškart įtarė, kas pareiškėja tapo sukčių auka.

Šis spėjimas pasitvirtino apklausus nukentėjusiąją.

Prabilo apie didelę pinigų sumą

Moteris paaiškino viename socialiniame tinkle susipažinusi su užsieniečiu, su kuriuo ji susirašinėjo naudodamasi „Google translate“ programėle.

Po kurio laiko internetinis draugas moteriai prasitarė turįs didelę grynųjų pinigų sumą, kurią dėl tam tikrų priežasčių nori patikėti jai.

Užsienietis sakė galįs šią daugiau nei milijono eurų vertės grynųjų pinigų sumą atsiųsti kaip įprastą siuntinį per kurjerius.

Turtuolis Telšių rajono gyventojos tik paprašė, kad už kurjerių paslaugas sumokėtų ji. Iš pradžių moteris dar dvejojo ir savo draugui parašė neturinti pinigų.

Tačiau užsienietis neatlyžo ir, tikėdamasi gauti siuntinį su daugiau nei milijonu eurų, moteris sutiko sumokėti kurjeriams. Pinigus Telšių rajono gyventoja nusiuntė į internetinio draugo nurodytą sąskaitą.

Pervedė 15 tūkstančių eurų

Netrukus moteris gavo užsieniečio prašymą atsiųsti dar daugiau pinigų, kurių neva prireikė dėl to, kad siuntinys su didele pinigų suma užstrigo muitinėje.

Šįkart pinigus jau buvo prašoma pervesti į kito užsienio banko sąskaitą.

Taip Telšių rajono gyventoja per kelis kartus į trijų užsienio bankų sąskaitas pervedė 15 tūkstančių eurų.

Nusprendė kreiptis į policiją

Moteris atsitokėjo tik po beveik tris mėnesius trukusio mulkinimo.

Kadangi siuntinys su pinigais jos taip ir nepasiekė, o internetinis draugas vis reikalavo pervesti dar daugiau pinigų, Telšių rajono gyventojai kilo įtarimas, kad ji yra apgaudinėjama.

Moteris nusprendė kreiptis į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.