Klastotę turėjęs ir karinės tarnybos vengiantis kuršėniškis bandė išvykti į Latviją

Joniškio rajone pasieniečiai sulaikė lengvuoju automobiliu į Latviją vykusį kuršėniškį. Patikros metu paaiškėjo, kad, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą pateikęs vyras niekada neturėjo teisės sėsti prie vairo. Jis taip pat ieškotas kaip vengiantis atlikti privalomąją karinę tarnybą.

 Klastotę turėjęs ir karinės tarnybos vengiantis kuršėniškis bandė išvykti į Latviją.<br> VSAT nuotr.
 Klastotę turėjęs ir karinės tarnybos vengiantis kuršėniškis bandė išvykti į Latviją.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-31 12:38, atnaujinta 2021-05-31 12:40

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį ties Joniškio rajono Kalvių kaimu VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė į Latviją vykusį automobilį „Škoda Fabia“. Lietuviškais registracijos numeriais paženklintą transporto priemonę vairavo 28-erių Kuršėnų gyventojas.

Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vyro pateiktas Jungtinės Karalystės vairuotojo pažymėjimas yra, įtariama, suklastotas. Netrukus Šiaulių užkardos pasieniečiai išsiaiškino, kad kuršėniškiui Lietuvoje niekada nebuvo suteikta teisė vairuoti, o jis yra ieškomas kaip karo prievolininkas, vengiantis atlikti privalomąją pradinę karo tarnybą.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai „Škoda Fabia“ vairuotojui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Už tai, kad transporto priemonę vairavo neturėdamas tam teisės vyrui skirta 325 eurų bauda. Po apklausos kuršėniškis paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.