Stulpą Šalčininkuose nuvertęs girtas vairuotojas bausmės sulaukė po pusantrų metų

Kiek daugiau nei pusantrų metų prireikė tam, kad būtų nubaustas įžūlus KET pažeidėjas Šalčininkuose. Girtas stulpą nuvertęs jaunuolis teismo sprendimą skundė, tačiau nieko nepešė.

 Stulpą Šalčininkuose nuvertęs girtas vairuotojas bausmės sulaukė po pusantrų metų.<br> Facebook/Šalčininkų rajono policijos komisariatas nuotr.
 Stulpą Šalčininkuose nuvertęs girtas vairuotojas bausmės sulaukė po pusantrų metų.<br> Facebook/Šalčininkų rajono policijos komisariatas nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2021, 5:49 PM, atnaujinta Jun 1, 2021, 5:56 PM

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Šalčininkų rajono policijos komisariatas, 2019 lapkričio 17 d. naktį Šalčininkų miesto, Vilniaus g., gyventojai tapo eismo įvykio liudininkais, kurio metu buvo apgadinti ne tik automobiliai, bet ir nugriautas Šalčininkų centrinės gatvės apšvietimo stulpas.

„Šią nusikalstamą veiką padarė policijai žinomas, kaip nuolat pažeidinėjantis KET ir teisės vairuoti transporto priemones neturintis 1989 m. gim. Šalčininkų miesto gyventojas. Pastarasis pavojingai manevruodamas automobiliu „Audi Q7’’ su Prancūzijos valstybės registracijos numerių ženklais susidūrė su kitu automobiliu ir iškart po eismo įvykio, palikęs automobilį pasišalino. Netrukus eismo įvykio vietoje atsirado kitas asmuo ir pareiškė neva jis vairavo minėtą automobilį, tokiu būdu kaltininkas tikėjosi išvengti atsakomybės ne tik dėl to, kad padarė eismo įvykį, bet ir dėl to jog įvykio metu jis buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, – rašoma policijos pranešime.

Šis įvykis sukėlė daug atgarsių Šalčininkų mieste, nes ne tik gyventojai buvo pažadinti iš miego, sugadinta miesto infrastruktūra, tačiau nuogąstauta, dėl to, kad tikrasis kaltininkas išvengs atsakomybės. Policija skelbia, kad šiam ikiteisminiam tyrimui buvo skirtas ypatingas dėmesys ir galiausiai kaltininkas stojo prieš teismą.

Melagingi įvykio kaltininko R.V. parodymai buvo paneigta byloje surinktais įrodymais. Pastarais buvo nuteistas 5 tūkst. eurų dydžio bauda, jam uždrausta 4 metus naudotis teise vairuoti transporto priemones, taip pat valstybės naudai iš jo išieškota 13 tūkst. 678 eurai.

Nuteistasis pasinaudojęs teise apskundė nuosprendį apeliacine tvarka, tačiau šis jo skundas buvo atmestas.

„Kaltininkas nelinkęs susitaikyti su jam paskirta kriminaline bausme, todėl policijos pareigūnai pasiruošę principingai reaguoti į gyventojų pranešimus, apie R.V. bandymus vairuoti transporto priemones ir tokiu būdu kelti pavojų kitiems eismo dalyviams“, – rašoma policijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.