Kyšininkavimo Klaipėdos profesinio mokymo centre byla keliauja į teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė nagrinėti Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos tirtą baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas A. V. kaltinamas kyšininkavimu ir dokumentų klastojimu.

 Kyšininkavimo Klaipėdos profesinio mokymo centre byla keliauja į teismą.<br> STT nuotr.
 Kyšininkavimo Klaipėdos profesinio mokymo centre byla keliauja į teismą.<br> STT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-03 10:42, atnaujinta 2021-06-03 10:45

Kaip rašoma STT pranešime, šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus pranešimą apie galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas. Tyrimo metu nustatyta, kad buvęs profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas, būdamas atsakingu už centro infrastruktūros pirkimų vykdymą ir statybos darbų priėmimą, 2017–2018 metais sistemingai reikalavo kyšių ir per keletą kartų iš privačios bendrovės, veikiančios inžinerinių sistemų ir tinklų aptarnavimo srityje, priėmė daugiau nei 6 700 eurų kyšį.

Už neteisėtą atlygį, kaip įtariama, buvo sudarytos palankios sąlygos bendrovei dalyvauti ir laimėti viešuosius pirkimus bei vykdyti sutartis.

Bendrovės vadovas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už kyšio davimą, nes iš jo buvo reikalauta kyšio ir iki jo pripažinimo įtariamuoju, jis savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugai.

Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.