Lauko tualete pagimdytą kūdikį nužudžiusi anykštėnė išgirdo nuosprendį Skirta minimali bausmė

Ką tik pagimdytą kūdikį nužudžiusi 21 metų anykštėnė Rūta Ragaišytė ilgiems metams pasiųsta už grotų. Panevėžio apygardos teismas jai skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

R.Ragaišytė neigė kaltę, tačiau bylą išnagrinėjęs teismas ja nepatikėjo.
R.Ragaišytė neigė kaltę, tačiau bylą išnagrinėjęs teismas ja nepatikėjo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 7:14 AM

Tai minimali įstatymu numatyta bausmė. Už itin sunkų nusikaltimą – kvalifikuotą žmogžudystę – turi būti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 20 metų arba įkalinimu iki gyvos galvos.

„Byloje nėra nustatyta sunkinančių aplinkybių, teisiamoji charakterizuojama teigiamai“, – po nuosprendžio aiškino bylą išnagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininkė Danutė Švitinienė.

Iki šiol anykštėnė nebuvo teista, dirba ir mokosi.

Nuosprendžiui įsiteisėjus R.Ragaišytė atsidurs pataisos namuose, tačiau greičiausiai tai nutiks dar negreitai, nes savo kaltę ji neigė ir kreipsis į aukštesnės pakopos teismą.

Teisėjos teigimu, teisiamoji aiškino iki pat gimdymo nesupratusi, kad yra nėščia. Tačiau ištyrusi bylos medžiagą, išklausiusi liudytojų parodymus ir specialistų paaiškinimus teisėjų kolegija nusprendė, kad R.Ragaišytės kaltė yra visiškai įrodyta.

Nors teisiamoji neigė padariusi nusikaltimą, jos parodymus teismas atmetė kaip prieštaraujančius byloje surinktiems ir ištirtiems įrodymams. Jos parodymai buvo įvertinti kaip pasirinktas gynybos būdas. Ši byla išnagrinėta už uždarų durų.

Anykščių rajone, sodininkų bendrijos namo išvietės duobėje, negyvas kūdikis buvo rastas praėjusios vasaros pradžioje.

Ekspertai nustatė, kad jis gimė sveikas, o mirė uždusęs išmatų duobėje. Bendrajam pagalbos centrui apie sodo name įrengtoje lauko išvietėje rastą kūdikį pranešė galimas vaiko tėvas.

Medikams iškart kilo abejonių, kad namelyje tuomet buvusi jauna moteris buvo ką tik pagimdžiusi. Ji buvo išvežta į ligoninę.

Iš pradžių įtarta, kad jaunas vyras jau anksčiau žinojo apie nusikaltimą, tačiau neskubėjo apie tai pranešti policijai.

Jis buvo sulaikytas, bet paskui paleistas, o apklaustas kaip liudytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.