Švenčionių rajone sulaikyti 9 neteisėti migrantai

Adutiškio pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė sieną su Baltarusiją pažeidusią devynių neteisėtų migrantų grupę. Sulaikytieji pasieniečiams pateikė Irako piliečių pasus ir pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Sulaikyti migrantai.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyti migrantai.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-07 10:52

Sekmadienio popietę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos patruliai, vykdydami tarnybą Švenčionių rajone prie Ramoniūnų kaimo, prie pat sienos su Baltarusija ant Kamojos upės kranto sulaikė 9 neteisėtai sieną parėjusius asmenis. Dviejų valstybių siena čia eina Kamojos upe.

Pirminiais duomenimis, sulaikytieji yra Irako piliečiai. Visi jie turėjo šios šalies pasus be Šengeno vizų ir pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Upės pakrantę apžiūrėję pasieniečiai netrukus nustatė ir vietą, kurioje migrantai neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą.

Užsieniečiai apgyvendinti Švenčionių ir Tverečiaus pasienio užkardose. Pirmadienį jiems atliekami COVID-19 testai. Gavus testų atsakymus, bus atliekami pirminiai prieglobsčio suteikimo procedūros veiksmai.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pastaruoju metu išaugus tokių atvejų skaičiui kontroliuoti sieną su Baltarusija pasieniečiams padeda papildomos pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos ir Šaulių sąjungos. Čia taip pat komandiruoti VSAT pareigūnai iš kitų padalinių bei skiriami papildomi techniniai resursai. VSAT ėmėsi ir kitų priemonių sienos su Baltarusija apsaugai stiprinti.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti daugiau kaip 280 neteisėtų migrantų, daugiausiai Irako piliečiai. Šis skaičius yra daugiau kaip 3 kartus didesnis nei buvo per visus 2020-uosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.