Iš Suomijos pergabentas gaujos vadeiva vadinamas baikeris: 4 kartus teistas vyras bandė slėpti veidą

Suomijoje už kvaišalų platinimą jau nuteistas Saulius Giniotis dabar stojo prieš teismą Klaipėdoje. Buvęs baikerių klubo vadovas įvardijamas kaip vienas tarptautinės kvaišalų kontrabandos gaujos vadeivų.

S.Giniotis į teismą atvesdintas su antrankiais.<br>G.Pilaičio nuotr.
S.Giniotis į teismą atvesdintas su antrankiais.<br>G.Pilaičio nuotr.
S.Giniotį akylai stebėjo pareigūnai.<br> G.Pilaičio nuotr.
S.Giniotį akylai stebėjo pareigūnai.<br> G.Pilaičio nuotr.
Prokurorė perskaitė kaltinimus.<br> G.Pilaičio nuotr.
Prokurorė perskaitė kaltinimus.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Klaipėdos apygardos teisme.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Klaipėdos apygardos teisme.<br> G.Pilaičio nuotr.
S.Giniotis jau išklausė kaltinimus.<br> G.Pilaičio nuotr.
S.Giniotis jau išklausė kaltinimus.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 8:33 AM

Klaipėdos rajono gyventojas 48 metų S.Giniotis prieš trejus metus Helsinkyje buvo sulaikytas su bendraamžiu Mindaugu Petraičiu. Tąsyk įkliuvo dar vienas lietuvis ir Suomijos pilietis.

Suomijos kriminalistai pas juos atrado labai didelį kiekį psichotropinių medžiagų – 6 kilogramų amfetamino ir daugiau kaip 12 tūkst. psichotropinių tablečių.

Greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ kovotojai netrukus Kaune sučiupo kitus šios gaujos narius – klaipėdiečius 44 metų Mindaugą Duką ir trisdešimtmetį Šarūną Bružą bei 28 metų kaunietį Luką Dobravolskį.

Per kratas pas šiuos vyrus buvo rasta daugiau kaip 53 kilogramai kanapių dervos, 6,5 kilogramo kanapių, 3,5 kilogramo ekstazio tablečių, 50 gramų kokaino ir 40 gramų amfetamino.

Aptiktų narkotikų ir psichotropinių medžiagų kaina juodojoje rinkoje galėjo siekti apie 650 tūkstančių eurų.

Kaune dar aptiktas Didžiojoje Britanijoje pavogtas motociklas, savadarbis šaunamasis ginklas, pneumatinis šautuvas, netikras vairuotojo pažymėjimas, įrankių ir priemonių narkotikams pakuoti ir kitų įkalčių.

Teisė Helsinkyje ir Kaune

Lietuviai mikroautobusuose paslėptas narkotines ir psichotropines medžiagas pagal užsakymus gabendavo iš Olandijos per Lenkiją ir Lietuvą į Suomiją – imituodavo tarptautinius krovinių ir keleivių gabenimus.

Plačiai užsimojusi narkotikų platintojų gauja buvo sekama – atskleista ir sulaikyta bendromis Lietuvos ir Suomijos kriminalinės policijos pastangomis.

Helsinkyje prieš teismą stoję Lietuvos piliečiai S.Giniotis ir M.Petraitis 2018 m. rugsėjį buvo nuteisti kalėti pusšeštų metų. S.Giniotis tąkart atsisakė teikti parodymus suomiams.

Kauno apygardos teismas Š.Bružui atseikėjo 4,5, o M.Dukai 4 metus nelaisvės. Kaltę neigusiam L.Dobravolskiui Lietuvos apeliacinis teismas skyrė 12 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Konfiskuotas ir nuteistųjų turtas, į kurį anksčiau buvo apribotos nuosavybės teisės.

Šioje byloje kaltinimai buvo pateikti ir klaipėdiečiams S.Giniočiui ir Regimantui Lomsargiui.

Juos pareigūnai įvardijo kaip pagrindinius gaujos strategus ir nusikalstamos veiklos organizatorius.

Priedanga – logistikos įmonė?

R.Lomsargis dingo iš teisėsaugos akiračio – paskelbta jo paieška. Suomijoje sulaikyto ir įkalinto S.Giniočio byla išskirta. Dalį bausmės atlikęs Suomijoje jis vasarį pergabentas į Lietuvą.

Suomiai sutiko, kad S.Giniotis, kuriam Lietuvoje pateikti papildomi kaltinimai, pagal Europos arešto orderį būtų išsiųstas į gimtinę ir čia teisiamas už kitus nusikaltimus.

Atvesdintas į Klaipėdos apygardos teismo salę S.Giniotis kaip įmanydamas slėpė savo veidą.

Vienam uostamiesčio baikerių klubui vadovavęs vyriškis piktinosi dėl skleidžiamų žinių, kad jis su bendrininkais esą buvo suimtas Lietuvoje.

„Nesąmonės, aš tuo metu buvau Suomijoje, ten mane sulaikė, atlikau bausmę“, – kalbėjo anksčiau keturis kartus teistas baikeris.

Kriminalistų žiniomis, S.Giniotis vertėsi mikroautobusais vežiodamas krovinius ir keleivius tarptautiniais maršrutais – buvo logistikos paslaugas teikusios transporto įmonės direktorius.

Mikroautobusuose – kvaišalai

S.Giniotį sekę pareigūnai viename uostamiesčio garaže aptiko šimtą gramų ekstazio.

Jūrininkų prospekte esantį garažą, kuriame laikytas mikroautobusas „Mercedes-Benz“, nuomojosi baikerių klubas. Ten rastas savadarbis pistoletas, pritaikytas šaudyti tikrais šoviniais.

Policijos tyrėjų duomenimis, kvaišalams gabenti pritaikytu S.Giniočio mikroautobusu į Lietuvą iš viso buvo įvežta daugiau nei 62 kilogramai kelių rūšių narkotinių ir psichotropinių medžiagų.

S.Giniotis kaltinamas iki 2018 metų gegužės taręsis su R.Lomsargiu mikroautobusu iš Olandijos į Lietuvą pergabenti didelį kiekį psichotropinių ir narkotinių medžiagų.

Iš dalies pripažinęs kaltinimus S.Giniotis sakė žinojęs, kad jo mikroautobusu nelegaliai gabenamos kažkokios uždraustos medžiagos, tačiau neigė padėjęs įrengti slėptuves.

„Nežinau, kaip pistoletas atsidūrė tame garaže, kam jis priklauso“, – aiškino kaltinamasis.

S.Giniočiui už veiklą organizuotoje grupuotėje gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.