Panevėžyje teismui perduotos dvi narkotikų platinimo bylos

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamuosius aktus ir teismui nagrinėti perdavė dvi baudžiamąsias bylas dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti. Į teisiamųjų suolą sės keturi 35-41 metų panevėžiečiai.

Panevėžyje teismui perduotos dvi narkotikų platinimo bylos.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Panevėžyje teismui perduotos dvi narkotikų platinimo bylos.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Panevėžyje teismui perduotos dvi narkotikų platinimo bylos.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Panevėžyje teismui perduotos dvi narkotikų platinimo bylos.<br> Panevėžio apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2021, 3:01 PM, atnaujinta Jun 10, 2021, 3:12 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, 2020 metų gegužės mėnesį policijos pareigūnai Panevėžyje sulaikė M.K., kurio vairuojamame automobilyje rado daugiau nei 0,5 kg narkotinės medžiagos – kanapių. Atliekant tyrimą buvo nustatyta, kad kvaišalus jis įgalimai įsigijo iš A.G. Pastarojo bute kriminalistai per kratą surado dar 927 gramus kanapių ir 24 gramus kokaino. Manoma, kad šis dideliu pripažintas narkotikų kiekis buvo skirti platinimui.

Pernai liepą netoli Panevėžio policijos pareigūnai sulaikė T.O ir N.V. Patikrinus du automobilius, kuriais jie vyko iš Kauno, viename jų buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų – 1 kg 968 gramų kanapių. Įtariama, kad narkotines medžiagas panevėžiečiai įsigijo iš nenustatyto asmens Kaune. Abiem kaltinamiesiems šioje byloje pareikštai kaltinimai dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, veikiant bendrininkų grupėje.

Pasak prokuroro M. Rimkaus, nors kaltinamieji teigia didelį kiekį narkotinių medžiagų įgiję savo reikmėms, tokia versija kelia abejonių.

„Šiuo atveju teisėsaugos pareigūnų dėka į gatves nepakliuvo beveik pusketvirto kilogramo kanapių“, – sakė tyrimui vadovavęs prokuroras.

Bylos perduotos nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams. Tam, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti arba pardavė ar kitaip platino didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.