Skandalas dvejuose Suvalkijos krašto muziejuose: aptikti nelegalūs ginklai, iškeltos bylos

Marijampolės ir Kauno teisėsauga pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl nelegalaus ginklų laikymo – į policiją kreipėsi privatus asmuo ir dviejų Suvalkijos muziejų darbuotojai, kurie patys atidavė neteisėtą arsenalą.

 Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Marijampolės krašto muziejuose ir kaunietės bute nelegaliai laikytų ginklų. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr. 
 Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Marijampolės krašto muziejuose ir kaunietės bute nelegaliai laikytų ginklų. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2021, 8:45 AM, atnaujinta Jun 12, 2021, 8:48 AM

Policijos departamentas pranešė, jog Šakių rajone, Tubelių kaime įsikūrusiame Zanavykų muziejuje buvo neteisėtai laikomi senovinis pistoletas ir senovinis šautuvas be spynos mechanizmo. Šie ginklai penktadienį buvo savanoriškai perduoti Marijampolės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu mėgins nustatyti, kaip ginklai pateko į muziejų, kas juos ten atsinešė.

Po šio atvejo buvo pradėti dar du tyrimai.

Tą pačią dieną iš Vilkaviškio rajono Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centro-muziejaus, esančio Paeežerių kaime, buvo perduoti šaunamieji ginklai, jų dalys ir 3 šaudmenys.

Be to, 67 metų moteris Kaune susisiekė su vietos policija ir pranešė, jog savo namuose Strazdo gatvėje rado dujinį revolverį ir du šovinius.

Paskutinius du atvejus tiriantys pareigūnai taip pat aiškinasi, kokiu keliu ginklai pateko nurodytais adresais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.