Moterų išlaikytinis iš Klaipėdos jų gyvenimą pavertė tikru pragaru: terorizavo, o įsiutęs pagrobė

Moteris skriaudęs 36 metų klaipėdietis Raimondas Ternovojus sugrąžintas į belangę. Ūmaus būdo vyras pažeidė asmens būsto neliečiamumą, vieną buvusią savo draugę terorizavo, pagrobė, sugadino jos turtą.

 Ūmaus būdo vyras pažeidė asmens būsto neliečiamumą, vieną buvusią savo draugę terorizavo, pagrobė, sugadino jos turtą<br> lrytas.lt asociatyvus montažas.
 Ūmaus būdo vyras pažeidė asmens būsto neliečiamumą, vieną buvusią savo draugę terorizavo, pagrobė, sugadino jos turtą<br> lrytas.lt asociatyvus montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 7:43 PM

Nuo R.Ternovojaus smarkiai nukentėjo dvi bendravardės klaipėdietės Ilonos. Iš pataisos namų sugrįžusį vyrą moterys buvo įsileidusios į savo namus, viena kurį laiką gyveno kartu.

Konfliktas įsiplieskė užpernai gegužę, kai svečiuodamasis Ilonos P. bute R.Ternovojus sukėlė skandalą – kumščiu smogė jai į nosį, sudavė ne mažiau kaip penkis smūgius į galvą. Moteris pasiskundė policijai.

Sulaikytas mušeika iš pradžių viską neigė, o paskui prisipažino, kad supykęs spontaniškai ir nesusivaldęs trenkė jai į galvą.

Su šia moterimi, nukentėjusia nuo jo kumščių, R.Ternovojus bendravo apie pusmetį. Paskui jis sumušė kitą draugę Iloną R. – įsibrovė į jos butą, kumščiu sudavė ne mažiau kaip tris smūgius jai į veidą, pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, apgadino automobilį.

Paskui išvarytas iš namų dar kelias savaites skambinėjo moteriai mobiliuoju telefonu: terorizavo naudodamas psichinę prievartą, baugino, užgauliojo, išvadino žiurke.

Smurtautojas pagrasino nužudyti buvusią draugę, jei ji nenutrauks santykių su kitu vyriškiu.

Daužė draugę ir automobilį

Pernai susipažinęs su Ilona R. klaipėdietis iš pradžių su ja tiktai bendravo, o vėliau apsigyveno jos bute. Vyras aiškino, kad konfliktai prasidėjo, kai moteris paromis negrįždavo namo.

Užpernai liepos 20-ąją R.Ternovojus negalėjo patekti į Ilonos R. butą – moteris jam durų neatidarė. Tada vyras įsiropštė per balkoną. Išvydęs, jog draugė yra namuose, smogė jai į veidą, mobilųjį telefoną išmetė per balkoną, kad ji nepaskambintų policijai.

Įžūlus įnamis neatlyžo ir vėliau – išdaužė kieme stovėjusio Ilonos R. automobilio „Opel“ langus. Po šio incidento pora išsiskyrė, tačiau R.Ternovojus buvusios draugės nepaliko ramybėje.

Grasino nužudyti moterį

Įsižeidęs, kad Ilona R. jį atstūmė, R.Ternovojus dar bandė su ja megzti ryšius – skambinėjo telefonu: įžeidinėjo, grasino nužudyti ir ją, ir naująjį draugą, kurį vadino asilu.

Moteris užfiksavo tokius grasintojo žodžius: „Įsivaizduok, kaip aš tave sutrypsiu, žiurke, subadysiu, spardysiu galvą, supjaustysiu snukį. Aš tave surasiu, neatstosiu, niekur nepasislėpsi.“

Anksčiau už smurtavimą teistas R.Ternovojus turbūt ne juokais įspėjo Iloną R., kad ši neieškotų pagalbos, nesumanytų kreiptis į policiją.

„Jeigu dar mentams skųsies, nuplėšiu tau durną skiauterę, užversiu, nupjausiu galvą, nunešiu kartu su asilu“, – grasino R.Ternovojus.

Išleistas į laisvę nenurimo

Įvertinęs kaltinamojo veikų pavojingumą, pobūdį ir rūšį, jo asmenybę, Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, jog bausmės tikslai gali būti pasiekti R.Ternovojui skyrus dvejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Atsižvelgta į tai, kad jis anksčiau jau teistas už turtinio pobūdžio, su žmogaus sveikata bei gyvybe susijusius nusikaltimus – skausmo sukėlimą, grasinimą nužudyti, sutrikdyti sveikatą.

Suimtas vyras mėgino priešintis ir teisėsaugininkams – tardymo izoliatoriuje spyrė pareigas vykdančiam pareigūnui.

Jo ankstesni teistumai dar nebuvo išnykę.

Pastarąjį nuosprendį už smurtavimą R.Ternovojus teisme išklausė 2015 m. balandžio 9 dieną. Po ketverių metų išleistas į laisvę vyras toliau siautėjo.

Nepraėjus ir metams užfiksuotos 6 šio klaipėdiečio nusikalstamos veikos, iš kurių – du apysunkiai nusikaltimai, trys nesunkūs ir vienas baudžiamasis nusižengimas.

Įnamis aukų neatsiprašė

Darbo užimtumo tarnyboje registruotas iki sulaikymo niekur nedirbęs R.Ternovojus nuo smurto nukentėjusioms moterims žalos neatlygino, teismo salėje jų netgi neatsiprašė.

Ilonai R., kuriai buvo sužalotas veidas, sulaužytas skruostikaulis, prireikė plastikos chirurgų paslaugų. Nukentėjusioji teisme pareikalavo turtinės žalos atlygio – 20 tūkst. eurų.

Neaišku, iš kokių pajamų laisvėje gyveno darbo nesusirandantis R.Ternovojus, – daužydavo jam pastogę suteikusias drauges ir melždavo pinigus?

Smurtautojas, kurio kišenėse, atrodo, visą laiką švilpavo vėjai, aukų civiliniams ieškiniams padengti teturėjo 167 eurus.

Nuteistasis prašė sumažinti ieškinius

Apylinkės teisme byla išnagrinėta nuotoliniu būdu. R.Ternovojui pripažinus kaltę procesas vyko sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka, paskirtoji bausmė sumažinta trečdaliu.

Nors vyras paskui ir pripažino kaltinimus, teisėja Eglė Žakevičiūtė jo atgailos nevertino kaip nuoširdžios, nenustatė jokių atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių.

Nuteistasis įpareigotas Ilonai R. atlyginti 4153 eurų turtinę ir 5000 eurų neturtinę žalą, taip pat ir 800 eurų bylinėjimosi išlaidas.

Nuteistasis prašė sumažinti civilinius ieškinius, aiškino, kad bausmės neteisingai subendrintos, tačiau Klaipėdos apygardos teismas jo apeliacinį skundą atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.