Pakruojo rajono mokytojai gali tekti atsakyti už mokinių terorizavimą – gresia net kalėjimas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogaus terorizavimo.

 Tyrimą pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad apie pareiškime minimos mokytos elgesį įvairių kalbų sklandė ir anksčiau.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Tyrimą pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad apie pareiškime minimos mokytos elgesį įvairių kalbų sklandė ir anksčiau.<br> V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 11:04 AM

Šis tyrimas buvo pradėtas gavus vieno Pakruojo rajono gyventojo pareiškimą.

Į policiją kreipęsis vyras nurodė, kad mokytoja naudoja psichologinį smurtą prieš jo trylikametį posūnį. Paauglys neva yra bauginamas ir užgauliojamas.

Šis mokytojos psichologinis teroras, pasak pareiškėjo, tęsėsi nuo praėjusių metų rugsėjo pirmosios iki šių metų birželio 15 dienos.

Tyrimą pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad apie pareiškime minimos mokytos elgesį įvairių kalbų sklandė ir anksčiau. Esą ji su mokiniais elgiasi nederamai.

Šia mokytoja yra nepatenkinti ir kitų mokinių tėvai. Tačiau norint pradėti oficialų tyrimą reikėjo konkretaus asmens pareiškimo.

Tai padaryti ryžosi jau minėtas Pakruojo rajono gyventojas.

Po jo pareiškimo ikiteisminį tyrimą dėl žmogaus terorizavimo pradėję pareigūnai aiškinsis, ar mokytoja nepatenkintų tėvų skundai yra pagrįsti.

Jei paaiškėtų, kad mokytoja išties terorizavo savo mokinius, jai už sistemingą mokinių bauginimą naudojant psichinę prievartą grėstų iki ketverių metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.