Bankininkais apsimetantys sukčiai išvilioja tūkstančius eurų

Pastaruoju metu policija visoje Lietuvoje registruoja įvykius, kai bankininkais apsimetę sukčiai iš gyventojų išvilioja tūkstančius eurų.

Bankininkais apsimetantys sukčiai išvilioja tūkstančius eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Bankininkais apsimetantys sukčiai išvilioja tūkstančius eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 11:49 AM, atnaujinta Jul 1, 2021, 11:51 AM

Antradienį, apie 17 val., Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, 52 metų moteriai paskambino nepažįstami asmenys.

Jie įtikino esantys banko darbuotojai ir apgaule privertė atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis, pranešė policija.

Tokiu būdu iš jos banko sąskaitos buvo pagrobta 2,2 tūkst. eurų, pranešė policija.

Trečiadienį, 17.44 val., į Kauno apskrities policiją kreipėsi 58 metų moteris.

Ji nurodė, kad tą pačią dieną, apie 11.30 val., jai būnant namuose, paskambinęs ir banko darbuotoju prisistatęs asmuo apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus.

Iš banko sąskaitos dingo 9,5 tūkst. eurų.

Trečiadienį Klaipėdos rajono policija gavo 61 metų vyro pareiškimą, jame nurodoma, kad tą pačią dieną paskambino rusiškai kalbanti moteris. Ji prisistatė banko atstove.

Vyras jai atskleidė elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir asmens kodą. Po kiek laiko pareiškėjas pastebėjo, kad iš jo banko sąskaitos per 4 kartus į kitą sąskaitą buvo pervesti 9 tūkst. 860 eurų.

Nuo sukčių nukentėjo ir Visagino gyventoja.

81 metų moteris pranešė, kad telefonu apgaule išviliojus banko elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis iš jos sąskaitos pagrobta 8,4 tūkst. eurų.

Bankas „Swedbank“ įspėja, kad pastaruoju metu gyventojai sulaukia SMS žinučių su nuorodomis į netikrą „Swedbank“ puslapį, skatinant atblokuoti užblokuotas sąskaitas ar sustabdyti neegzistuojančius pavedimus.

„Prašome nespausti nuorodų žinutėse ir netvirtinti jokių operacijų, kurių patys neinicijavote. Primename, kad bankas niekada nesiunčia SMS žinučių su nuorodomis ir neprašo atskleisti prisijungimo duomenų, slaptažodžių, PIN kodų ar kitos asmeninės informacijos“, – skelbiama banko interneto tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.