Teismui perduota byla dėl disponavimo dopingu, kyšininkavimo Šiaulių tardymo izoliatoriuje

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl įvykių, susijusių su kyšininkavimu, papirkimu ir neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis Šiaulių tardymo izoliatoriuje kaltinami šeši asmenys.

Šiaulių tardymo izoliatorius.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių tardymo izoliatorius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 3:54 PM

Kaip pirmadienį informavo Generalinė prokuratūra, ikiteisminį tyrimą atlikę Kalėjimų departamento kriminalistai surinko duomenų, kad pernai balandžio – gegužės mėnesiais buvęs Šiaulių tardymo izoliatoriaus darbuotojas G.S. už kyšius galėjo perduoti įvairius dopingo skysčius, tabletes ir mobiliuosius telefonus vienam izoliatoriuje laikytam 28-erių suimtajam.

Įtariama, kad buvęs įkalinimo įstaigos Saugumo valdymo skyriaus specialistas už kyšį taip pat galėjo bandyti perduoti dopingo medžiagas kitam 37-erių suimtajam, tačiau buvo sulaikytas pareigūnų.

Tyrimo duomenimis, 2020 metų pradžioje viename Šiaulių naktinių klubų G.S. užkalbino pažįstamas šiaulietis, kuris siūlė jam už pinigus vienam tardymo izoliatoriuje laikomam draugui perduoti kelias dėžutes tablečių ir buteliukus su juose esančiomis dopingo medžiagomis.

Pasak prokuratūros, surinkti įrodymai leidžia pagrįstai manyti, kad tardymo izoliatoriaus darbuotojas sutiko ir perdavė minėtus daiktus suimtajam darbo metu vaikštant izoliatoriaus teritorijoje. Už tai vyras, manoma, gavo 150 eurų kyšį. Po kurio laiko G.S. gavo dar vieną prašymą – nupirkti ir tam pačiam suimtajam perduoti mobiliuosius telefonus. Už 3 telefonų nupirkimą ir perdavimą kaltinamasis gavo 170 eurų.

Įtariama, kad trečią kartą vyro buvo paprašyta kitam suimtajam į izoliatoriaus vidų įnešti ir perduoti dopingo medžiagų. Jis nuvyko į Šiaulių autobusų stotį, kur iš tarpmiestinio autobuso paėmė siuntą su dopingo medžiagomis ir 100 eurų kyšiu. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, dopingo medžiagas iš Klaipėdoje gyvenančio pažįstamo nupirko kretingiškė suimtojo žmona. Ji paruošė siuntinį vyrui ir išsiuntė į Kauną, kur prie siuntinio buvo pridėtas kyšis ir išsiųstas į Šiaulius.

Visi kaltinamieji šioje byloje stos prieš teismą dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti. Kyšį galimai paėmęs buvęs tardymo izoliatoriaus darbuotojas bus teisiamas dėl kyšininkavimo, o du suimtieji ir vieno jų draugas – dėl papirkimo.

Už kyšininkavimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki 7 metų, už papirkimą – baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų, už neteisėtą disponavimą Lietuvos Respublikos tam tikrų dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti – baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.