Klaipėdos pareigūnai sulaikė apiplėšimus vykdžiusį vyrą

Klaipėdos apskrities VPK nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorais baigė ir teismui perdavė bylą, kurios metu išaiškinti trys plėšimo atvejai įvykdyti Klaipėdos apskrityje 2020 m. birželio – rugsėjo mėnesiais.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Įtariamajam skirta kardomoji priemonė.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 12:23 PM

2020 m. birželio 6 d. į pareigūnus kreipėsi 1936 m. gimusi moteris, kuri nurodė, jog Klaipėdoje, P.Komunos gatvėje, daugiabučio namo laiptinėje, nepažįstamas asmuo iš pareiškėjos pagrobė rankinę, kurioje buvo telefonas ir banko kortelės.

Griebdamas rankinę asmuo moteriai sužalojo pirštus, negana to – pasinaudojo moters banko kortele apsipirkdamas vienoje iš uostamiesčio parduotuvių.

Po kelių mėnesių, 2020 m. rugpjūčio 31 d., į pareigūnus kreipėsi 1993 m. gimęs vyras, nurodęs, jog nakties metu, Šventojoje, Jūros gatvėje grasindamas peiliu nepažįstamas vyras iš jo atėmė piniginę ir mobilaus ryšio telefoną – žalą pareiškėjas įvertino 586 eurais.

2020 m. rugsėjo 7 d., Šventojoje, Gubojų gatvėje, išgertuvių metu iš 1985 m. nukentėjusiojo, sudavus smūgių į įvairias vietas, pagrobtas mobiliojo ryšio telefonas vertas 100 eurų. Tuokart po įvykio sulaikytas ir komisariatą pristatytas 1999 m. gimęs vyras, kuris po apklausos paleistas.

Surinkti duomenys, pareigūnams leido manyti, jog minėtas 1999 m. gimęs, praeityje už vagystes jau teistas vyras, galėjo įvykdyti ir ankščiau minėtus plėšimus Klaipėdoje P.Komunos gatvėje, bei Šventojoje Gubojų gatvėse, tad įtariamasis 2021 birželio mėnesį buvo sulaikytas besislapstantis kitoje apskrityje.

Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Asmeniui pareikšti įtarimai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.