Anytos apiplėšimą suplanavusi moteris kartu su savo bendrininkais siunčiama į teismą

Planas apiplėšti savo anytą buvo didžiulė 47 metų šiaulietės klaida. Keturiolika kartų už įvairius nusikaltimus – vagystes, plėšimus, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, pasipriešinimą policijos pareigūnams, teista moteris nepagalvojo, kad įtarimas dėl šių metų vasario 12-osios vakare įvykdyto nusikaltimo prieš Naujojoje Akmenėje gyvenančią šiuo metu bausmę už nusikaltimus atliekančio vyro motiną iš karto kris ant jos.

Anytos apiplėšimą suplanavusi moteris kartu su savo bendrininkais siunčiama į teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Anytos apiplėšimą suplanavusi moteris kartu su savo bendrininkais siunčiama į teismą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 9:45 AM, atnaujinta Jul 12, 2021, 9:49 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, priežastis labai paprasta: kur slepia pinigus 62 metų akmeniškė, nežinojo net jos sutuoktinis. Tik marti žinojo slaptavietę, nes matė, kaip moteris iš pufo ištraukė ir padavė jai 10 eurų autobuso bilietui.

Vasario 12-osios vakaro poilsį minėtai sutuoktinių porai sudrumstė vėlyvas beldimas į duris. Nors moteris sušuko, kad vyras durų nedarytų, tačiau šis duris atvėrė, nes kažkas, buvęs anapus jų, prisistatė kaimyno vardu. Atidaręs duris, jis sulaukė smūgių į veidą ir nugriuvo.

Kai iš lovos pakilusi sutuoktinė atėjo pažiūrėti į nelauktus svečius, pamatė, kad kažkoks vyras koridoriuje į jos vyro kaklą laiko įrėmęs peilį. Nepažįstamasis šeimininką išsitempė lauk, o į namo vidų įėjo moteris ir pradėjo reikalauti pinigų. Tuo metu iš lauko į kambarį įpuolęs įsibrovėlis pačiupo pufą ir išsinešė į kiemą, po kurio laiko, dar kartą įpuolęs į kambarį, išnaršė kitą pufą.

Nė viename jų pinigų nebuvo. Šeimininkė, bijodama, kad jos nesumuštų, užpuolikams padavė siūlų krepšelyje laikytus 420 eurų. Išeidami jie dar prigriebė mobilaus ryšio telefoną.

Dėl brutalaus plėšimo Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurį vėliau perėmė Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Kovo 15 d. areštinėje atsidūrė pirma įtariamoji – apiplėšimą patyrusių akmeniškių marti. Po trijų dienų čia buvo apgyvendinta ir jos bendrininkė – 40-metė šiaulietė, ne kartą teista už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Patenkinęs prokuratūros prašymą, teismas sankcionavo šių moterų suėmimą, kuris vėliau buvo pakeistas į švelnesnes kardomąsias priemones – pirmajai uždėta apykojė ir skirta intensyvi priežiūra, antrajai skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

Netrukus paaiškėjo ir trečias bendrininkas – dvylika kartų, daugiausiai už smurtinius nusikaltimus teistas 28 metų Šiaulių gyventojas.

Įtariama, kad apiplėšimo planą subrandino marti, o jį įgyvendinti pasiūlė dviem savo pažįstamiems. Į Naująją Akmenę trijulė nuvažiavo taksi automobiliu.

Kai sustojo netoli aukos namų, marti liko sėdėti automobilyje, o jos neblaivūs bendrininkai, užsidėję kaukes, nuėjo vykdyti nusikaltimo. Buvo tikėtasi rasti apie 3000 eurų, tad ištiko didžiulis nusivylimas, kai sugrįžę draugeliai parnešė tik 420 eurų. Tarp bendrininkų kilo kivirčas, marti reikalavo bendrininkų grįžti ir namus iškrėsti kaip reikiant, tačiau pastariesiems nesutikus, teko tenkintis tuo, ką gavo.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas jau baigtas, baudžiamoji byla perduota teisminiam nagrinėjimui ir visi trys kaltinamieji greitu laiku stos prieš teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.