Autobuse su moterimi susipažinęs klaipėdietis jau po kelių valandų pasikėsino ją išžaginti Turės kalėti 3 metus ir 9 mėnesius

Klaipėdos apylinkės teismas, sutikęs su valstybinį kaltinimą palaikiusios prokurorės pozicija, paskelbė nuosprendį byloje, kurioje uostamiestyje gyvenantis ir anksčiau už sunkų nusikaltimą teistas 53-jų metų J.S. pripažintas kaltu dėl seksualinės prievartos panaudojimo bei pasikėsinimo išžaginti. Nuteistajam skirta 3 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Autobuse su moterimi susipažinęs klaipėdietis jau po kelių valandų pasikėsino ją išžaginti.<br>G.Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Autobuse su moterimi susipažinęs klaipėdietis jau po kelių valandų pasikėsino ją išžaginti.<br>G.Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 10:05 AM, atnaujinta Jul 15, 2021, 10:09 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, bylos duomenimis, 2020 metų rugsėjį atsitiktinė nuteistojo ir nukentėjusios moters pažintis užsimezgė miesto viešajame transporte. Važiuodami tuo pačiu autobusu, po spontaniškai prasidėjusio bendravimo pakeleiviai nusprendė apsikeisti kontaktais ir po keleto valandų susitikti.

Susitikimas įvyko dienos metu, prekybos centrų ir gyvenamųjų namų apsuptoje vietoje. Tyrimo duomenimis, tuo metu, kai moteris jau ketino atsisveikinti, vyras ėmė smurtauti, tad pajutusi realią grėsmę ji slapta paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir ėmė garsiai kviestis aplinkinių pagalbos.

Į pagalbos šauksmą sureagavo pro šalį ėjusios moterys ir iškvietė policijos pareigūnus. Liudytojų pagalba bei operatyvūs pareigūnų veiksmai padėjo greitai nustatyti iš įvykio vietos spėjusį pasprukti įtariamąjį.

Liepos 14 dieną Klaipėdos apylinkės teismas pripažino J.S. kaltu padarius sunkų nusikaltimą ir skyrė realią 3 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Teismo sprendimu nuteistasis moteriai privalės atlyginti ir tūkstančio eurų neturtinę žalą.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?