Teismas nuteisė vyrą, peiliu sužalojusį kartu išgerti atsisakiusį kolegą

Už sunkų sveikatos sutrikdymą, 52 metų Kėdainių rajono gyventojui V.D. Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai šiandien priimtu nuosprendžiu skyrė galutinę – 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Vyras nuteistas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vyras nuteistas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-19 17:08

Bausmės metu V.D. įpareigotas dirbti/tęsti darbą arba būti registruotam Užimtumo tarnyboje; per 1 mėnesį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo pradėti ir bausmės laiku gydytis priklausomybės ligas. Taip pat V.D. uždrausta vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

V.D. nuteistas už tai, kad jis 2021 m. balandžio 2 d. apie 21 val. 30 min., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gyvenamojo namo, Kėdainių rajone, rūsyje, tyčia peiliu vieną kartą smogė nukentėjusiajam į nugarą ir taip sunkiai sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą.

Nukentėjusiojo teigimu, V.D. supykęs, kad nukentėjusysis su juo daugiau negers ir ketina eiti namo, vieną kartą smogė peiliu jam į nugarą.

Teisminio nagrinėjimo metu V.D. kaltu prisipažino, nurodė, kad peiliu dūrė nukentėjusiajam, su kuriuo gėrė degtinę, į nugarą. „Labai gailisi. Mano, kad jam reikia gydytis dėl alkoholio vartojimo.“ – teigiama teismo nuosprendyje.

Skiriant bausmę V.D., teismas įvertino tai, kad V.D. kaltu prisipažino, gailėjosi, atsiprašė ir susitaikė su nukentėjusiuoju, atlygino žalą nukentėjusiajam ir Ligonių kasai, atsižvelgė ir į tai, kad V.D. – neteistas, galiojančių nuobaudų neturi, dirba, seniūnijos pateiktoje charakteristikoje charakterizuojamas kaip mandagus, darbštus, bet išgeriantis, o išgėręs tampantis emociškai nestabilus; atsižvelgė ir į nukentėjusiojo, kuris teismui pareiškė, kad kaltinamajam atleidžia ir nenorėtų, jog jis būtų pasiųstas į pataisos namus, poziciją.

„Bausmės teisingumo principas yra vienas iš pamatinių bausmės skyrimo principų, įtvirtintų Baudžiamajame kodekse. Bausmė yra teisinga tada, kai atitinka padarytos veikos ir kaltininko asmenybės pavojingumą“, - pažymėjo teismas.

Teismas, skirdamas laisvės apribojimo bausmę, padarė išvadą, kad šis nusikaltimas V.D. gyvenime buvo atsitiktinio pobūdžio, kad kaltinamasis nėra tiek pavojingas visuomenei, kad reikėtų jį izoliuoti.

„Yra pakankamai aplinkybių, leidžiančių paskirti švelnesnę, su realiu laisvės atėmimu nesusijusią, bausmę, kadangi įstatymo numatytos bausmės paskyrimas būtų aiškiai neproporcingas padarytai veikai ir pirmą kartą teisiamo kaltininko asmenybei bei nustatytoms bylos aplinkybėms", - konstatavo teismas.

V.D. išaiškinta, kad jis privalo: be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, vykdyti teismo nustatytus įpareigojimus/laikytis draudimo, nustatyta tvarka atsiskaityti kaip vykdo įpareigojimus/laikosi draudimo. Jeigu asmuo vengia atlikti laisvės apribojimo bausmę, ši bausmė jam keičiama areštu.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Kauno apygardos teismui skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.