Ukrainos generalinė prokurorė Lietuvoje domėjosi patirtimi tiriant karo nusikaltimus

Lietuvoje praėjusią savaitę viešėjusi Ukrainos generalinė prokurorė Irina Venediktova domėjosi Lietuvos patirtimi tiriant karo nusikaltimus, susitiko su teisėsaugos institucijų vadovybe.

Viešnagės metu taip pat padėkota Ukrainai už svarbų bendradarbiavimą Sausio 13-osios byloje.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Viešnagės metu taip pat padėkota Ukrainai už svarbų bendradarbiavimą Sausio 13-osios byloje.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Steniulienė, BNS

2021-07-20 15:11

„Buvo kalbama ir apie tai, kad vykstant karo veiksmams okupuotose Ukrainos teritorijoje jiems reikalinga patirtis, kaip tokios nusikalstamos veikos yra tiriamos, kaip mes atlikom tyrimą Sausio 13-osios byloje“, – BNS sakė Lietuvos generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Lietuvos generalinės prokuratūros teigimu, viešnagės metu taip pat padėkota Ukrainai už svarbų bendradarbiavimą Sausio 13-osios byloje. Su teisinės pagalbos prašymais šioje byloje Lietuva ne kartą kreipėsi į Ukrainą, ji aktyviai bendradarbiavo juos vykdydama.

„Ukraina vykdė Lietuvos teisinės pagalbos prašymus“, – teigė Generalinės prokuratūros atstovė E.Martinonienė.

Lietuvos generalinė prokurorė Nida Grunskienė pažymėjo, kad prokuratūra palaiko Ukrainos ir jos institucijų siekius įtvirtinti vakarietiškas vertybes ir principus savo veikloje, Lietuvos prokurorai dalyvauja misijose Ukrainoje, taip prisidėdami prie šioje šalyje vykstančių reformų ir savo individualiu indėliu.

Per I.Venediktovos vizitą prokuratūroje buvo aptarti Ukrainoje atliekami rezonansiniai ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėtu būdu gautų ir iš Ukrainos išvežtų lėšų, korupcijos.

Ukrainos generalinė prokurorė susitiko ir su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovais bei aptarė Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimą finansinių nusikaltimų tyrimo srityje.

Ukrainoje kuriama savo funkcijomis panaši į FNTT institucija – Ekonominio saugumo biuras, kuris tirs ekonominius nusikaltimus, vykdys ikiteisminius tyrimus, teiks analizę.

„Su Ukraina palaikome draugiškus santykius, todėl jaučiame pareigą pasidalinti savo sukaupta patirtimi tiriant tarptautinius, sunkius ar ypač sunkius finansinius nusikaltimus. Esame sutarę, kad naujiems kolegoms padėsime kuriant teisinę bazę, pasidalinsime savo atliktomis strateginėmis sektorių ir grėsmių analizėmis bei bendradarbiausime stiprinant Ukrainos ekonominio saugumo biuro kompetenciją“, – atsakyme BNS sakė FNTT vadovas Antonis Mikulskis.

I.Venediktova ir ją lydinti delegacija lankėsi ir Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT). Kaip BNS informavo STT, delegacijos atstovai pristatė šalies antikorupcinius įstatymus, o Lietuvos tarnyba savo ruožtu pristatė čia veikiančią korupcijos prevencijos sistemą, antikorupcines priemones.

„Diskutuota apie abiejų šalių gerąją praktiką ir veikloje kylančius iššūkius – vis aktualesnė tampa sisteminės korupcijos prevencija ir kontrolė“, – pranešė STT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.