Akmenėje pasieniečiai su įkalčiais užklupo cigarečių kontrabandininkus

Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko daugiau kaip 22 tūkst. traukiniu iš Baltarusijos atgabentų baltarusiškų cigarečių pakelių. Taip pat sulaikyti ir du rūkalus krovę vyrai, Vilniaus gyventojai.

Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Aptikta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 3:05 PM

Ketvirtadienį Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai kartu su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Saugos ir rizikų valdymo departamento darbuotojais Akmenės geležinkelio stotyje patikrino čia stovėjusį krovininį sąstatą.

Turėta žinių, kad iš Baltarusijos įvažiavusiame ir į Naująją Akmenę vykusiame traukinyje gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Stotyje užfiksuoti du vyrai, iš vieno vagono kraunantys juodos spalvos ryšulius. Abu juos pasieniečiai sulaikė. Paaiškėjo, kad du Vilniaus gyventojai, 35 ir 36 metų, iš viso ruošėsi gabenti 15 tokių ryšulių. Juose rasti 22 466 pakeliai cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ Gold“ ir „Queen Menthol“.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 78 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Asmenys sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Rūkalai laikinai saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.