BMW X6 konfiskavimo išvengti siekusi porelė išgirdo teismo nuosprendį

Vilniaus apygardos teismas du sostinės gyventojus pripažino kaltais dėl automobilio, kuriam nustatytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, sugadinimo, paslėpimo bei neteisėto perleidimo kitam asmeniui. Teismas abiem nuteistiesiems skyrė laisvės apribojimą dvejiems metams bei įpareigojo solidariai atlyginti Valstybinės mokesčių inspekcijos patirtą turtinę žalą – daugiau kaip 21 tūkst. eurų.

BMW X6 konfiskavimo išvengti siekusi porelė išgirdo teismo nuosprendį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
BMW X6 konfiskavimo išvengti siekusi porelė išgirdo teismo nuosprendį.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 9:38 AM, atnaujinta Jul 28, 2021, 9:41 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas konstatavo, kad vilnietis K.O., siekdamas išvengti jam priklausančio 23 tūkst. eurų vertės automobilio BMW X6 konfiskavimo, 2018 m. vasarą automobilį išardė, o iš jo išimtas dalis ir detales paslėpė.

Konfiskuoto turto realizavimą vykdančiai įmonei automobilis, kuriam buvo nustatytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, perduotas visiškai išardytas ir netinkamas naudoti pagal tiesioginę jo paskirtį, nustatyta jo vertė siekė tik 1862 eurus. BMW X6 automobilį už šią sumą iš konfiskuoto turto realizavimą vykdančios įmonės įsigijo K.O. gerai pažįstama I.G.

„Tyrimo metu buvo nustatyta, kad į I.G. nusipirktą automobilį buvo sudėtos tos pačios anksčiau iš jo išimtos dalys ir detalės,“ – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Renata Mačiulaitienė.

K.O. kartu su I.G., suradę automobilio pirkėją, transporto priemonę neteisėtai už 18 500 eurų pardavė. Dėl tokių nuteistųjų veiksmų Valstybinė mokesčių inspekcija patyrė daugiau kaip 21 tūkst. eurų turtinę žalą.

Iš vilniečio K.O. automobilis BMW X6 kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonė buvo konfiskuotas 2017 m. lapkričio mėn. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu, kurį 2018 m. paliko galioti ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.