Klaipėdoje nuteistas moksleivį sumušęs vyras

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nuosprendžiu A.K. nuteistas už tai, kad nežymiai sutrikdė sveikatą mažamečiui. Už šią nusikalstamą veiką teismas A.K. paskyrė 65 MGL (3 250 eurų) dydžio baudą. Taip pat A.K. turės nukentėjusiajam atlyginti 500 eurų neturtinę žalą bei atlyginti 98,13 eurų Klaipėdos teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiojo gydymą.

Klaipėdoje nuteistas moksleivį sumušęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje nuteistas moksleivį sumušęs vyras.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-29 11:55, atnaujinta 2021-07-29 11:58

Kaip rašoma teismo pranešime, byloje nustatyta, kad A.K. 2019 m. gruodžio 19 d. rytą, daugiabučių namų kieme, priėjęs prie kiemo aikštelėje buvusių moksleivių, ir aiškindamasis, kas nuteistojo sūnui pardavė elektroninę cigaretę, priėjo prie nukentėjusiojo, kad patikrintų pastarojo kuprinę, tačiau jam neleidus, A.K. nukentėjusįjį, lenkdamas į priekį, suėmė ranka už kaklo ir tuomet apčiuopomis patikrino nukentėjusiojo kuprinę. Patikrinęs nukentėjusiojo kuprinę A.K. šalia buvusiems draugams liepė eiti į mokyklą, o pats, vesdamas nukentėjusįjį skersgatviu pas mokyklos direktorę, vieną kartą dešine ranka smogė nukentėjusiajam į pilvo sritį, tuo padarydamas nukentėjusiajam pilvo (pakrūtinio srities) sumušimą, sukėlusį nežymų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamasis teisiamojo posėdžio metu kaltės nepripažino ir tvirtino, kad nukentėjusiojo atžvilgiu smurto nevartojo, o kilus žodiniam konfliktui, nukentėjusįjį už necenzūrinius žodžius, įžeidinėjimus, nuvedė pas mokyklos direktorę. Kaltinamojo tvirtinimu, nukentėjusysis jį su draugais apkalbėjo.

Vis dėlto teismas, analizuodamas ir vertindamas byloje surinktus įrodymus, padarė išvadą, kad A.K. įvykdė jam inkriminuotą nusikalstamą veiką. Nukentėjusiojo nurodytas įvykio aplinkybes, patirtus sužalojimus pilvo srityje, jų mastą, susidarymo mechanizmą, patvirtino ne tik nukentėjusiojo parodymai, bet ir kiti liudytojai, taip pat byloje esanti specialisto išvada.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad A.K. padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą mažamečio nukentėjusiojo sveikatai, taip pat į tai, kad nenustatyta A.K. atsakomybę sunkinančių ar švelninančių aplinkybių, taip pat į nuteistąjį charakterizuojančius duomenis: dirba, praeityje buvo teistas už smurtinio pobūdžio nusikaltimus, tačiau teistumas išnykęs, baustas administracine tvarka, turi vieną galiojančią nuobaudą.

Teismas, įvertinęs visumą aplinkybių, apibūdinančių padarytą nusikalstamą veiką, A.K. asmenybę, jo socialinę padėtį, paskyrė A.K. bausmę – piniginę baudą.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas pateikiant apeliacinį skundą Klaipėdos apygardos teismui per Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.