Klaipėdoje operatyviai sulaikyti du vyrai, iš senolės pasisavinę 800 eurų Skambučio metu sukčius apsimetė gydytoju

Klaipėdos apskrities VPK nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai bendradarbiaudami ir veikdami karštais pėdsakais kartu su Kalėjimų departamento pareigūnais, Klaipėdos mieste operatyviai sulaikė du asmenis, įtariamus sukčiavimo būdu pasisavinusius iš senyvos klaipėdietės 800 eurų.

Skambučio metu sukčius apsimetė gydytoju.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Skambučio metu sukčius apsimetė gydytoju.<br>Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 3:06 PM, atnaujinta Jul 29, 2021, 3:26 PM

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorai.

Antradienį, liepos 27 d., apie 16 val., 80-metė moteris sulaukė skambučio telefonu iš nepažįstamojo – vyras prisistatė gydytoju traumatologu ir nurodė, jog moters giminaitė galimai sužalojusi vaiką ir tam, jog nebūtų pranešta policijai senjorė turinti sumokėti 800 eurų.

Kalbant telefonu tariamas gydytojas liepė senjorei surašyti turimų kupiūrų numerius, o pačias kupiūras perduoti ateisiančiam vyrui. Netrukus į pranešėjos namus užsukęs nepažįstamas vyras paėmė 800 eurų ir pasišalino.

Kartu su Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos pareigūnais atlikus daug ne viešo pobūdžio veiksmų, tą pačią liepos 27 d., Klaipėdos apskrities VPK nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai Klaipėdos mieste, gatvėje, sulaikė du 1979 m. ir 1978 m. gimusius vyrus, įtariamus sukčiavimo būdu pasisavinusius iš minėtos senolės pinigus.

Abu įtariamieji policijai žinomi ir ne kartą teisti už vagystes, sukčiavimus, plėšimus bei disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Įtariama, jog skambinti senjorei galėjo įkalinimo įstaigoje esantis asmuo.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.