Vilniaus greitajame autobuse siautėjęs vyras sužalojo keleivį, įspyrė senjorei Į komisariatą nuvežtas surakintas antrankiais

Vilniaus policija sulaikė ir į areštinę uždarė vyrą, kuris siautėjo greitajame autobuse, jį apgadino, spyrė keleivei ir sužalojo jį sutramdyti bandžiusį vyrą.

Vilniaus greitajame autobuse siautėjęs vyras sužalojo keleivį, įspyrė senjorei.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vilniaus greitajame autobuse siautėjęs vyras sužalojo keleivį, įspyrė senjorei.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2021, 9:41 AM, atnaujinta Jul 30, 2021, 10:07 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, liepos 29 d. apie 21 val. Kauno g., Vilniuje, vyras (gim. 1996 m.) maršrutinio transporto autobuse pažeisdamas, viešąją tvarką ir žmonių rimtį, šūkavo necenzūriniais žodžiais, vandališkais veiksmais demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams daužė maršrutinio transporto autobusą, grasino autobuso keleiviams ir su geležine glaistykle sužalojo vyrą (gim. 1960 m.).

Lrytas.lt duomenimis, incidentas įvyko 2G maršruto autobuse, važiuojančiame nuo stoties. Kauno g. siautėjęs vyras spyrė senyvai keleivei į nugarą, trankė autobusą, bendė nulupti rankenėles. 

Apie siautėjantį keleivį policija sulaukė ne vieno skambučio. Skambino bei apie chuliganą pranešė ir autobuso vairuotojas, ir kiti žmonės.

Tuo tarpu pats įsisiautėjęs vyras autobusui sustojus stotelėje „Sparta“ išlipo. Kartu išlipo ir viską matęs kitas keleivis, kuris pabandė chuliganą sulaikyti. Tačiau šis vyrą sužalojo ir spruko į Naugarduko g. O čia jau jį pastebėjo pareigūnai.

Policininkai vyro pareikalavo sustoti, šis nepakluso ir puolė bėgti. Pakeliui bėgdamas į šalis mėtė su savimi turėtus aštrius daiktus.

Toli nubėgti chuliganui nepavyko, jis buvo sučiuptas ir surakintas antrankiais. Pasak policijos, vyras savo visais veiksmais tyčią pažeidinėjo viešąją tvarką ir ir žmonių rimtį. Todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Policija taip pat aiškinasi įtarimus ar sulaikytasis negalėjo prisidėti prie kuprinės vagystės Žemaitės g.

Tuo tarpu greitosios pagalbos medikai apžiūrėjo sužalotą ir kruviną autobuso keleivį. Pavojaus jo gyvybei nėra.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.