Pasprukus trims Pravieniškių kaliniams, policija informuota tik po pusės paros Trijulė sulaikyta paryčiais

Pareigūnai paskelbė dar trijų pasprukusių kalinių paiešką. Nors trijulė ketvirtadienį dingo dar apie 14 val., policijai apie bėglius pranešta tik po vidurnakčio. Penktadienį paryčiais visi trys buvo sulaikyti.

Paspruko trys Pravieniškių kaliniai, policija informuota tik po pusės paros.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Paspruko trys Pravieniškių kaliniai, policija informuota tik po pusės paros.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-06 08:33, atnaujinta 2021-08-06 10:09

Kaip pranešė Policijos departamentas, rugpjūčio 6 d. apie 0 val. 05 min. Kauno apskrities VPK gautas Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos darbuotojo pranešimas, kad rugpjūčio 5 d. apie 14 val. iš Kauno r. esančios įmonės, kur buvo vykdomi griovimo darbai, pasišalino besargybiniai nuteistieji (gimę 1985 m., 1990 m. ir 1982 m.).

Tyrimą vykdo Kalėjimų departamento pareigūnai. 

Buvo paskelbta bėglių paieška. Tačiau nei Policijos departamentas, nei Kalėjimų departamentas penktadienio rytą pabėgusių kalinių duomenų ir nuotraukų visuomenei neskubėjo viešinti. Ir tik apie 9 val. 30 min. pranešta, kad bėglių trijulė prieš kelias valandas sulaikyta.

„Informuojame, kad Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai paryčiais, apie 6 val., po intensyvių paieškų sulaikė tris savavališkai iš darbo vietos pasišalinusius Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistuosius – Andrių Grigaliūną, gim. 1990 m., Gražvydą Grigaliūną, gim. 1985, ir Tadeuš Černiavskij, gim. 1982. Visi jie dirbo UAB „Elektra jums“ Kauno r.“, – pranešė Kalėjimų departamentas.

Kaip rašoma pranešime, kriminalinės žvalgybos pareigūnai, nustatė pasprukusių kalinių buvimo vietą viename gyvenamajame name Kalvarijos mieste. Kadangi bėgliai vengė sulaikymo ir neįsileido pareigūnų į vidų, teko pasitelkti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, kurie su specialiąja technika padėjo pataisos pareigūnams patekti į namą ir sulaikyti besislapstančius nuteistuosius.

Kalėjimų departamentas, atsižvelgdamas į tai, kad pastaruoju metu nuteistieji gana dažnai savavališkai pasišalina iš darbo vietos, svarsto galimybę griežtinti darbdavių atsakomybę.

„Sėkmingas nuteistųjų resocializacijos procesas – tai visų suinteresuotų asmenų bendro darbo ir pastangų rezultatas. Siekiant, kad nuteistieji (suimtieji) keistųsi, gyventų pagal teisės aktų ir visuomenės elgesio normų reikalavimus reikalingas įsitraukimas ir pagalba ir pataisos įstaigų pareigūnų, ir darbdavių, ir socialinių partnerių, ir nevyriausybinių organizacijų, ir nuteistųjų artimųjų bei kitų visuomenės narių“, – rašoma Kalėjimų departamento pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.