Praėjusią savaitę apie sprogmenį Vilniaus oro uoste melagingai pranešęs vyras jau laukia teismo sprendimo

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas pripažinti 37 metų Lietuvos Respublikos pilietį kaltu dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų.

Praėjusią savaitę apie sprogmenį Vilniaus oro uoste melagingai pranešęs vyras jau laukia teismo sprendimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Praėjusią savaitę apie sprogmenį Vilniaus oro uoste melagingai pranešęs vyras jau laukia teismo sprendimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2021, 2:44 PM, atnaujinta Aug 17, 2021, 2:52 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusią savaitę, rugpjūčio 11 d., kai Bendrosios pagalbos telefonu 112 paskambinęs vyras melagingai pranešė, kad jis yra Vilniaus oro uoste, o jo turimame lagamine yra sprogmuo. Į Vilniaus oro uostą buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Pareigūnai itin operatyviai nustatė melagingą žinią apie visuomenei gresiantį pavojų pranešusį asmenį, jo lagamine sprogmens nebuvo. Bendrosios pagalbos telefonu skambinęs vyras buvo neblaivus.

Prokuroras Vilniaus miesto apylinkės teismo prašo vyrui skirti 84 MGL (4 200 eurų) dydžio baudą.

Įvertinęs tai, kad ikiteisminio tyrimo metu vyriškis pripažino savo kaltę, neprieštaravo, kad procesas būtų baigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, prokuroras siūlo jam paskirti galutinę 56 MGL (2 800 eurų) dydžio baudą bei konfiskuoti mobilųjį telefoną kaip nusikaltimo padarymo priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas