Klaipėdos policija į teismą siunčia narkotikų platintojų bylą

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo ir kitų nusikalstamų veikų.

 Klaipėdos policija į teismą siunčia narkotikų platintojų bylą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdos policija į teismą siunčia narkotikų platintojų bylą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdos policija į teismą siunčia narkotikų platintojų bylą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
 Klaipėdos policija į teismą siunčia narkotikų platintojų bylą.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-18 09:47, atnaujinta 2021-08-18 09:54

Kaip rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus įtariama platinusį, anksčiau už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, plėšimą, turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teistą, niekur nedirbantį, 33 m. Klaipėdos miesto gyventoją.

Dar 2020 m. vasario mėn. automagistralėje Vilnius-Klaipėda KPONTV pareigūnai automobilyje sulaikė jau minėtą 33 metų vyriškį (asmens kratos metu pas jį rastas pistoletas) ir kartu su juo buvusį 36 metų vyrą. Atlikus apžiūrą automobilyje rasta 1 000 eurų netikromis kupiūromis ir tabletė su psichotropine medžiaga.

Kitas sulaikytas vyras teisėsaugai taip pat žinomas – 36 metų vyriškis yra anksčiau teistas už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, 2021 m. jam buvo pareikšti įtarimai dėl vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Tą pačią dieną atlikus kratą 33 metų vyriškio gyvenamojoje vietoje rasta virš 100 g psichotropinės medžiagos – amfetamino, tabletės su psichotropine medžiaga bei elektroninės svarstyklės su amfetamino pėdsakais.

Įtariama, kad 33 metų vyriškis kartu su 36 metų bendrininku į nusikalstamą veiklą, susijusią su narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu, įtraukė ir anksčiau neteistą, niekur nedirbančią, savo 27 metų sutuoktinę.

2020 m. vasario mėn. du įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

2020 m. pabaigoje 33 metų įtariamasis pasislėpė nuo tyrimo, dėl ko jam buvo paskelbta paieška. 2021 m. vasario 20 d. pastarasis asmuo buvo pargabentas į Klaipėdą, kai jį pagal Lietuvos Respublikos teisėsaugos institucijų išduotą Europos arešto orderį (EAO) Lietuvai perdavė Švedijos Karalystė. Šį kartą įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Už netikrų pinigų gabenimą, laikymą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.