Kauno policija iškratė Aleksoto alkoholio „taškus“ – atlikta net 14 kratų

Toliau tiriant apsinuodijimo neaiškios kilmės alkoholiu atvejus Kaune ir siekiant identifikuoti kuo daugiau nelegalių alkoholio prekybos taškų, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai trečiadienį įvairiose Aleksoto vietose atliko dar 14 kratų.

 Byloje dėl neatsargaus gyvybės atėmimo yra suimta pilstuko prekeivė Violeta D.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Byloje dėl neatsargaus gyvybės atėmimo yra suimta pilstuko prekeivė Violeta D.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 11:14 AM, atnaujinta Aug 19, 2021, 11:30 AM

Kaip rašoma Kauno apskrities VPK pranešime, atliekant tyrimą buvo gauta daugiau informacijos apie galimus nelegalaus alkoholio platinimo „taškus“, esančius Aleksote. Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai Aleksoto mikrorajone atliko dar 14 kratų, kurių metu skirtingose vietose rado ir paėmė neaiškios kilmės skysčio, kuris perduotas tolimesnei ekspertizei.

Kratų metų taip pat rasta ir keli šimtai pakelių kontrabandinių cigarečių bei auginamų kanapių – informacija apie šiuos radinius perduota teritoriniam policijos komisariatui.

Pareigūnų teigimu, šiuo metu iš nelegalios rinkos jau išimti nemaži kiekiai įvairios talpos tarų su nelegaliu alkoholiu, atliktos kratos, identifikuota ir prekybos taškų. Svarbiausias policijos pareigūnų tikslas – nustatyti pagrindinius neaiškios kilmės alkoholio kelius į nelegalią rinką ir kuo greičiau išaiškinti pirminį šaltinį.

„Policija prašo gyventojų apie jiems žinomus nelegalios prekybos alkoholiu „taškus“ ar turint bet kurios kitos tyrimui aktualios informacijos, pranešti policijai – mūsų visų pilietiškumas ir sąmoningumas gali padėti užkirsti kelią beprasmėms mirtims. Teisėsaugos pareigūnai ir medikai įspėja gyventojus nepirkti ir nevartoti neaiškios kilmės alkoholinių gėrimų, taip pat nesivaišinti iš kitos taros galimai perpiltu alkoholiu, įsitikinti, kad vartojate saugius ir oficialiose prekybos vietose įsigytus gėrimus“, - rašoma Kauno policijos pranešime.

Policija primena, kad Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai šiuo metu atlieka 17 ikiteisminių tyrimų, iš kurių vienas – dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 132 str. 1 d. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tokio mirčių šuolio dar nėra buvę

Kaip jau skelbė lrytas.lt, nuo rugpjūčio 6 d. Kaune vienas po kito pradėjo mirti žmonės, susigundę pigesniu nelegaliu alkoholiu. Vėliau ekspertai nustatys, kad jog dauguma jų vartojo metanolį – vadinamąjį medžio spiritą, kurio vos 30 mililitrų sukelia mirtį.

Tokio mirčių nuo alkoholio surogatų šuolio dar nebuvo nuo šalies nepriklausomybės atkūrimo. Tad buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir jau netrukus pareigūnai sulaikė Aleksoto gyventoją Violetą D. 63 metų moteris kol kas įvardijama, kaip pagrindinė įtariamoji šioje byloje.

Vietos prekeivių būstuose tyrimą pradėję pareigūnai atliko per 10 kratų, o vienas jų nuo surogatų mirė praėjus vos kelioms dienoms nuo įtarimų pateikimo.

Per kratas buvo paimta keli šimtai litrų namų gamybos stipraus alkoholio, jo mišinių, skiedinių, denatūrato, tačiau kol kas niekas negali pasakyti, kas į Aleksotą pristatė tokį kiekį šių nuodingų svaigalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?