Kokainą anglyse slėpęs ir skandalingai į laisvę paleistas kolumbietis grąžintas Lietuvai

Lietuvoje nuteistas, bet per klaidą į laisvę paleistas narkotikų platintojas iš Kolumbilos Diego Murillo po daugiau nei dvejų metų buvo sučiuptas Amsterdame. Ketvirtadienį jis buvo sugrąžintas į Kauno tardymo izoliatorių.

Šioje anglyse kokainą slėpęs D.Murillo ketvirtadienį grąžintas į Kauną.<br> Lrytas.lt koliažas
Šioje anglyse kokainą slėpęs D.Murillo ketvirtadienį grąžintas į Kauną.<br> Lrytas.lt koliažas
Šioje anglyse kokainą slėpęs D.Murillo ketvirtadienį grąžintas į Kauną.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Šioje anglyse kokainą slėpęs D.Murillo ketvirtadienį grąžintas į Kauną.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2021, 3:39 PM, atnaujinta Aug 19, 2021, 3:58 PM

Kauno apygardos teismas D.Murillo skyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę, o du jo bendrus lietuvius įkalino atitinkamai 8 metams ir 6 mėnesiams bei 8 metams.

Kybartų kalinimo įstaigos vadovybė po nuosprendžio apsirikusi paleido kolumbietį į laisvę, kuris iškart išvyko iš Lietuvos.

D.Murillo su bendrininkais įkliuvo su didžiulę kokaino partija, slėpta 100 tonų anglių krovinyje.

Kalėjimų departamentas ketvirtadienį pranešė, jog už anglyse paslėptą ir kontrabanda į Lietuvą atgabentą kokainą nuteistas Kolumbijos pilietis D.Murillo, turintis teisę gyventi Nyderlanduose, iš Amsterdamo sugrąžintas į Lietuvą, kad toliau atliktų likusią bausmės dalį.

2015 metais kolumbietis kartu su dviem Lietuvos piliečiais įkliuvo mūsų valstybės teisėsaugai su didžiausia šalyje vadinama ir 40 mln. eurų rinkos verte tuomet įvertinta kokaino siunta bei buvo teisiamas.

„Nuteistas 9 metams laisvės atėmimo, po 4 metų D.Murillo buvo paleistas į laisvę Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus pareigūnų, kurie neteisingai vertino jo atžvilgiu priimtą galutinę teismo nutartį. Dėl šio atvejo buvo atliktas ikiteisminis tyrimas ir pareigūnai buvo nuteisti už netinkamą tarnybinių pareigų atlikimą.

Diego Pena Murillo po paleidimo išvyko į Nyderlandus, tačiau vykdant Lietuvoje paskelbtą jo paiešką, ten buvo sulaikytas. Iki šiol tęsėsi nuteistojo perdavimo Lietuvai procedūra, kurią apsunkino kolumbiečio skundai dėl blogų kalinimo sąlygų Lietuvoje.

Vis dėlto 59-erių metų D.P.Murillo rugpjūčio 19 dieną lėktuvu pargabentas į Vilnių ir pristatytas į Kauno tardymo izoliatorių“, – teigiama Kalėjimų departamento pranešime.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros prokuroro Mindaugo Sabaičio, tai vienas didžiausių narkotikų krovinių, sulaikytų per ketvirtį amžiaus – beveik 300 kilogramų gryno kokaino. Kvaišalai iš Kolumbijos į Lietuvą atgabenti jūriniais konteineriais su akmens anglimis.

Kolumbietis išmano chemiją – jo užduotis buvo iš anglių išgauti kokainą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.