Trys uzbekai pasieniečiams pateikė draudimo liudijimų klastotes

Lavoriškių punkte pasieniečiams įkliuvo trijų vilkikų vairuotojai iš Uzbekistano. Užsieniečiai dokumentus tikrinusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, suklastotus transporto priemonių draudimo liudijimus.

Uzbekams teko grįžti į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Uzbekams teko grįžti į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2021, 11:24 AM, atnaujinta Aug 23, 2021, 3:42 PM

Penktadienį po pietų Vilniaus rinktinės pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio vilkiko DAF su puspriekabe „Koegel“ dokumentus.

Uzbekistane registruotą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 33 metų uzbekas. Be kitų dokumentų, vairuotojas patikrą vykdžiusiems pasieniečiams padavė ir transporto priemonės draudimo liudijimus.

VSAT pareigūnai iškart pastebėjo, kad dokumentai yra suklastoti. Juos pasieniečiai paėmė. Vyras turės pasirūpinti naujais draudimo liudijimais. Vairuotojui leista išvykti iš šalies.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lavoriškių punkte pasieniečiai patikrino vilkikus MAN ir „Mercedes-Benz Actros“ su puspriekabėmis „Krone“ uzbekiškais valstybiniais numeriais.

Sunkiasvores transporto priemones vairavę 34-erių ir 52-ejų Uzbekistano piliečiai VSAT pareigūnams pateikė asmens bei transporto priemonės dokumentus. Kontrolę vykdę pasieniečiai iškart nustatė, kad vilkikų ir puspriekabių draudimo liudijimai yra suklastoti.

Lavoriškių užkardos pareigūnai šiems užsieniečiams surašė atsisakymus leisti atvykti į Lietuvą. Uzbekams teko grįžti į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.