Konservų dėžutėse gabenti kvaišalai virto solidžia laisvės atėmimo bausme

Panevėžietis, disponavęs labai dideliu psichotropinės medžiagos kiekiu ir, originaliai paslėpęs, pasikėsinęs ją kontrabanda išvežti iš Lietuvos, išgirdo griežtą nuosprendį. Teismas kritiškai įvertino 31 metų teisiamojo A.Z. pasakojimą, kokiomis aplinkybėmis tarp jo daiktų atsidūrė labai didelis kiekis kvaišalų.

Teismas skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>LR prokuratūros asociatyvi nuotr.
Teismas skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.<br>LR prokuratūros asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2021, 10:13 AM

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo bei valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Į kriminalistų rankas A.Z. pakliuvo 2019 metų spalio mėnesį. Pareigūnams patikrinus automobilį, kuriuo šis vyras važiavo į Norvegijos Karalystę, tarp jo daiktų buvo rastos 8 metalinės konservų dėžutės, kuriose buvo paslėpta biri medžiaga.

Atlikus ekspertizę nustatyta, kad tai labai didelis kiekis – 569 gramai – amfetamino.

Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir nagrinėjant bylą teisme, A.Z. tvirtino nežinojęs, kas buvo jo gabentose konservų dėžutėse, kurias jis neva gavo iš nepažįstamo asmens. Teismo A.Z. pateikta įvykių versija neįtikino. Jis buvo pripažintas kaltu dėl disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų bei pasikėsinimo jas gabenti kontrabanda.

Be to, vyras nuteistas ir už tai, kad vengė atlikti 2019 metų birželį teismo jam už kitus nusikaltimus paskirtą 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kadangi jis slapstėsi nuo minėtą nuosprendį vykdančių pareigūnų.

Rugpjūčio 23 dieną Panevėžio apygardos teismas, subendrinęs bausmes, A.Z. skyrė galutinę 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.