Medike ir bankininke apsimetusią pensininkę bausmė pasivijo po 13 metų

„Prisipažinimą iš manęs pareigūnai išgavo atėmę vaistus, nors iš tikrųjų esu nekalta“, – taip Radviliškio teisme kalbėjo už sukčiavimą teisiama 66 metų Aldona Bulyginienė, tačiau ja niekas nepatikėjo.

 Pensininkė pripažinta kalta dėl nusikaltimų, įvykdytų prieš beveik 13 metų.
 Pensininkė pripažinta kalta dėl nusikaltimų, įvykdytų prieš beveik 13 metų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 12:27 PM

Pensininkė pripažinta kalta dėl nusikaltimų, įvykdytų prieš beveik 13 metų.

Jai skirta 1 metų ir 9 mėnesių įkalinimo bausmė, be to, ji įpareigota atlyginti padarytą žalą.

2008 metų spalio 29-ąją A.Bulyginienė aplankė dvi Radviliškio rajone gyvenančias šeimas ir apgaule išviliojo pinigus. Sukčiautoja abukart naudojo tą pačią schemą – tikino, kad reikia surašyti namuose laikomas 100 ir 200 litų kupiūras, nes pinigai bus keičiami į eurus.

Į neseniai operuotos moters namus atėjusi viešnia prisistatė banko darbuotoja ir perskaitė šeimininkei raštą dėl neva vyksiančio valiutos keitimo. Nepažįstamoji sakė, kad būtina surašyti stambesnes – 100 ir 200 litų – kupiūras.

Patikli šeimininkė padavė 1500 litų (423 eurus), o viešnia pažadėjo kitą dieną atvežti tą pačią sumą, iškeistą į eurus. Tiesa, „bankininkė“ nebepasirodė, o nukentėjusioji per kaimynus kreipėsi į policiją.

Kituose namuose sukčiautoja prisistatė medike.

Jai patiklus šeimininkas iš pradžių padavė po pagalve laikytą 200 litų nominalo kupiūrų pluoštą, o po „surašymo“ padėjo pinigus į vietą ir iš kito kambario atnešė 100 litų banknotų.

„Medikė“ paklausė, kokia vyriškio sveikata. Išgirdusi, kad serga radikulitu, liepė nusimauti kelnes, o pati pastvėrė pinigus ir spruko. Šįsyk sukčiautojos rankose atsidūrė 5500 litų (beveik 1600 eurų), kuriuos vyriškis buvo gavęs už parduotą žemę.

Per ikiteisminį tyrimą A.Bulyginienė buvo prisipažinusi tiek policijos tyrėjams, tiek ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Ji pati parodė nukentėjusiųjų namus, papasakojo aplinkybes, bet 2010 metų pavasarį prasidėjusiame teismo procese nebepasirodė – ėmė slapstytis.

Todėl buvo paskelbta kaltinamosios paieška, išduotas Europos arešto orderis.

Galiausiai A.Bulyginienė buvo surasta ir pargabenta iš Belgijos.

Prieš teismą stojusi teisiamoji sakė jokio nusikaltimo nepadariusi, pinigų neviliojusi. Pasak A.Bulyginienės, jos parodymai buvo išgauti prievarta – pareigūnai esą pasinaudojo jos sunkia sveikatos būkle ir atėmė vaistus.

Teismas šiomis versijomis nepatikėjo ir jas įvertino kritiškai. Mat teisiamosios parodymai nebuvo nuoseklūs, o didžiąją dalį paneigė kiti surinkti įrodymai.

Ji ne tik parodė nukentėjusiųjų namus, nupasakojo įvykius, bet net atsiminė, iš kurios spintelės nukentėjusioji paėmė pinigus. Be to, ji buvo atpažinta per akistatą.

Sukčiautojos apgauta moteris mirė nesulaukusi teisingumo, o teisme jos interesus gynusi giminaitė nepateikė įrodymų dėl paveldėjimo. Todėl teismas šį ieškinį atmetė.

Antrasis ieškinys dėl patirtos 5500 litų (beveik 1600 eurų) žalos patenkintas visiškai. Iš nuteistosios paimti 776 eurai, auksiniai papuošalai bus panaudoti civiliniam ieškiniui atlyginti.

1 metų ir 9 mėnesių įkalinimo bausmę skyręs teisėjas Augustinas Mitkus pažymėjo, kad tik taip būtų užtikrintas teisingumas.

Beje, A.Bulyginienė jau nuteista ir kitoje byloje, bet nuosprendis neįsiteisėjęs, todėl bausmės dar nesubendrintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.