Iš teismo salės Raseiniuose paspruko sulaikytasis – laisve pasidžiaugė tik pusvalandį

Raseiniuose nuo policijos pareigūnų paspruko iš teismo salės išvestas antrankiais surakintas 18-metis vaikinas, kurį teismas prieš tai leido suimti dviems savaitėms.

Iš teismo salės Raseiniuose paspruko sulaikytasis – laisve pasidžiaugė tik pusvalandį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš teismo salės Raseiniuose paspruko sulaikytasis – laisve pasidžiaugė tik pusvalandį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 8:46 AM, atnaujinta Sep 2, 2021, 11:01 AM

Laisvės prarasti nenorėjęs suimtasis ja spėjo pasidžiaugti vos pusvalandį – bėglį netrukus sulaikė policijos pareigūnai.

Nepaisant jauno amžiaus šis raseiniškis jau yra gerai žinomas policijos pareigūnams. Šiemet liepos mėnesį pilnametystės sulaukęs vaikinas jau yra du kartus teistas už anksčiau įvykdytus nusikaltimus, o vien tik per rugpjūčio mėnesį jo atžvilgiu buvo pradėti net penki ikiteisminiai tyrimai.

Du ikiteisminiai tyrimai šio aštuoniolikmečio atžvilgiu buvo pradėti dėl disponavimo narkotinėmis priemonėmis ir trys – dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pastarąjį kartą vaikinas Raseiniuose policijos pareigūnams įkliuvo rugpjūčio 30-ąją, kai per patikrą jo drabužių kišenėje buvo rastas folijos lankstinukas su kvaišalais.

Policininkai jaunuolį sulaikė ir uždarė į areštinę, o ikiteisminį pradėję pareigūnai nusprendė kreiptis į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

Byla dėl kardomosios priemonės paskyrimo Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmuose buvo išnagrinėta rugsėjo pirmosios popietę. Teismas įtariamąjį leido suimti dviems savaitėms.

Žinia, kad jis neteks laisvės, įtariamąjį pribloškė. Todėl jis nusprendė pasprukti.

Kai konvojaus pareigūnai suimtąjį iš teismo ir pasuko link netoliese stovinčio automobilio, suimtasis puolė bėgti.

Kad smulkaus kūno sudėjimo, antrankiais surakintas vaikinas gali pamėginti pabėgti, konvojaus pareigūnai nesitikėjo.

Suimtajam pavyko pasprukti, tačiau laisve jis džiaugėsi neilgai. Jau po pusvalandžio bėglį netoli teismo esančiame garažų masyve surado ir sulaikė policijos pareigūnai.

Už grotų sugrąžintam raseiniškiui dabar teks atsakyti ne tik už anksčiau įvykdytus nusikaltimus, bet ir už kalinio pabėgimą.

Už tokį nusikaltimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.