Kas dėjosi už šeimynos namų durų? Globėją kaltina septynerius metus prievartavus mergaites

Panevėžio apygardos teismas ėmėsi narplioti vienos Aukštaitijos krašto šeimynos gyvenimą. Į teisiamųjų suolą sėdo globėja, jos vyras ir brolis.

Panevėžio apygardos teismas ėmėsi narplioti vienos Aukštaitijos krašto šeimynos gyvenimą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Panevėžio apygardos teismas ėmėsi narplioti vienos Aukštaitijos krašto šeimynos gyvenimą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Panevėžio apygardos teismas ėmėsi narplioti vienos Aukštaitijos krašto šeimynos gyvenimą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Panevėžio apygardos teismas ėmėsi narplioti vienos Aukštaitijos krašto šeimynos gyvenimą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 8:43 AM

Sunkiausi kaltinimai krinta ant šeimos galvos. Vyras teisiamas už mažamečio ir nepilnamečio vaiko išžaginimą, pasikėsinimą išžaginti nepilnametį, seksualinį mažamečio prievartavimą ir jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimą.

Šio teisiamojo žmona kaltinama piktnaudžiavimu globėjo teisėmis, o jos brolis – dėl to, kad nepranešė apie nusikaltimą.

Nukentėjusiomis pripažintos šešios mergaitės ir merginos. Trys iš jų dar ir dabar nėra sulaukusios pilnametystės, todėl teismo posėdis vyksta už uždarų durų.

Teisme buvo apklausiami liudytojai – teisiamųjų artimieji, policijai pareiškimą apie netinkamai besielgiančius globėjus parašiusios paauglės tėvas, šeimynos globotiniai.

Prieš posėdį šeimynos globėja neslėpė, kad jaučiasi prastai.

„Kaip gali jaustis apspjaudytas žmogus?“ – retoriškai klausė moteris. Ji tikino nepykstanti ant visą šią istoriją užvirusios paauglės.

Tačiau moters sutuoktinis buvo kategoriškas: „Tai paauglei reikėjo pinigų, todėl ji viską ir užvirė.“

Šeimynos globėjos brolis tikino išvis nežinantis, kodėl yra teisiamas.

Moteris neslėpė, kad išaugino daug vaikų, tačiau esą tik dviejų mergaičių nebuvo galima išauklėti.

Nors šiuo metu globėjai neturi globotinių, namuose jie neliko vieni. Pas juos gyvena jau suaugę buvę globotiniai.

Kad šeimynoje vyravo draugiški santykiai ir buvo bendraujama šiltai, rodo džiugus globėjos ir buvusio globotinio susitikimas teisme. Pamatę vienas kitą jie šiltai apsikabino.

Liudyti į teismą buvo iškviestas pareiškimą policijai parašiusios merginos tėvas.

Jis tikino netikintis, kad šeimynos globėjas galėjo taip pasielgti: „Tie žmonės tikrai nekalti, jie kaltinami neteisingai.“

Paklaustas, kodėl dukrai reikėjo juos apkalbėti, vyras taip ir neatsakė. Jis taip pat nepaaiškino, kodėl nepalaikė ryšio su dukromis. „Taip vaikų motina padarė, aš ir nesikišau“, – nedaugžodžiavo vyras.

Jis neslėpė, kad žmonai išsivežus dukras jos buvo mažos. Vieną jų vyras pamatė maždaug prieš porą metų – jau suaugusią. Jo teigimu, abu tik pakalbėję. Tada duktė globėjais nesiskundė.

Liudyti atvykusi šeimynos globėjų duktė tikino, kad tėvai nieko blogo nėra padarę: „Kaip galima tikėti tokia nesąmone? Šiuose namuose gyvenau daugiau kaip 30 metų ir viską mačiau.“

Moteris tikino, kad paauglė šmeižto griebėsi dėl pinigų.

Bylos duomenimis, negeri dalykai šeimynoje išaiškėjo maždaug prieš pusantrų metų, kai pagalbos į pareigūnus kreipėsi viena nukentėjėlių.

Ji ir pranešė apie šeimynoje patirtą seksualinę prievartą. Pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad yra ir daugiau aukų. Prabilti jos ryžosi, kai jau nebegyveno šeimynoje.

Globotinės šioje šeimynoje galimai buvo seksualiai išnaudojamos 2009–2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?