Sukčiai apmulkino dviratį ir televizorių pardavinėjusius klaipėdiečius

Klaipėdos policija ieško sukčių, apmulkinusių klaipėdiečius, pardavinėjusius dviratį ir televizorių. Bendras nuostolis siekia beveik 2 tūkst. eurų.

Sukčiai apmulkino dviratį ir televizorių pardavinėjusius klaipėdiečius.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Sukčiai apmulkino dviratį ir televizorių pardavinėjusius klaipėdiečius.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 9:05 AM, atnaujinta Sep 2, 2021, 9:17 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, rugsėjo 1 d. Klaipėdos m. PK gautas 1980 m. gimusio vyro pareiškimas, kuriame teigiama, kad išvakarėse apie 14 val. 24 min. jam buvo atsiųsta banko pavedimo kopija. Joje nurodyta, kad už parduodamą dviratį BMW į jo banko sąskaitą yra pervesta 1 150 eurų.

Dviratį pareiškėjas atidavė jo pasiimti atvažiavusiam nepažįstamam vyrui. Ir tik vėliau vyras pastebėjo, kad pinigų banko sąskaitoje nėra.

Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Tą pačią dieną Klaipėdos m. PK gautas 1984 m. gimusio vyro pareiškimas, kad irgi išvakarėse apie 19 val. 10 min. jam buvo atsiųsta banko pavedimo kopija, kad už parduodamą televizorių į jo banko sąskaitą yra pervesta 740 eurų.

Prekę pareiškėjas perdavė jos pasiimti atvažiavusiam nepažįstamam vyrui, o vėliau pastebėjo, kad pinigų jo banko sąskaitoje nėra.

Ir šiuo atveju pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.

Policija atkreipia dėmesį į tai, kad banko pavedimo kopija dar neįrodo, jog pinigai tikrai bus sumokėti – ji gali būti suklastota. Tad prekes patariama atiduoti tik tuomet, kai įsitikinama, jog pinigai jau tikrai atsirado banko sąskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.