Už prekes negalėjusią atsiskaityti vilnietę ištiko šokas, kai pamatė užrašą ekrane

Parduotuvėje už prekes nutarusi atsiskaityti vilnietė buvo nustebusi, kai sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra pinigų. Kaip iš šios moters sąskaitos išgaravo per 14,5 tūkst. eurų, aiškinasi policija.

Parduotuvėje už prekes nutarusi atsiskaityti vilnietė buvo nustebusi, kai sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra pinigų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Parduotuvėje už prekes nutarusi atsiskaityti vilnietė buvo nustebusi, kai sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra pinigų.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Parduotuvėje už prekes nutarusi atsiskaityti vilnietė buvo nustebusi, kai sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Parduotuvėje už prekes nutarusi atsiskaityti vilnietė buvo nustebusi, kai sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra pinigų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 2, 2021, 7:49 PM

Vilniaus policijos pareigūnai susidūrė su nauju sukčiavimo atveju. Nukentėjusioji teigė, kad savo elektroninės bankininkystės duomenų niekam nediktavo, įtartinų nuorodų internete neatidarinėjo, tačiau pinigai iš jos sąskaitos dingo.

Kad jos banko sąskaita yra tuščia, 50 metų moteris sužinojo visiškai atsitiktinai, kai antradienio pavakarę bandė atsiskaityti vienoje Vilniaus parduotuvėje.

Į krepšelį susidėjusi norimas prekes vilnietė drąsiai žengė prie kasos, tačiau sumokėti už pirkinius negalėjo.

„Įkišau banko mokėjimo kortelę į skaitytuvą, tačiau vietoj operacijos patvirtinimo atėjo atsakymas, kad manęs aptarnauti negali, nes sąskaitoje trūksta lėšų“, – savo pareiškime policijai rašė moteris.

Palikusi visas prekes prie kasos ir atsiprašiusi pardavėjų už sukeltus nepatogumus moteris nuskubėjo namo ir iškart sėdo prie kompiuterio tikrinti savo sąskaitos.

Po to, ką išvydo ekrane, ją ištiko šokas. Elektroninėje banko ataskaitoje moteris išvydo, kad pinigai iš jos sąskaitos buvo pasisavinti pirmadienį.

Buvo atliktos keturios operacijos, per jas į jai visiškai nežinomų keturių asmenų sąskaitas buvo pervestos visos vilnietės santaupos – 14 550 eurų.

Nesuprasdama, kaip tai įvyko ir kas galėjo pasisavinti jos pinigus, nukentėjusioji nuvažiavo į netoli namų esantį 5-ąjį policijos komisariatą ir parašė pareiškimą.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą net pagal 3 Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto prisijungimo prie informacinių sistemų, neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ar jų duomenų panaudojimo bei netikros elektroninės mokėjimo priemonės pagaminimo.

Už šiuos nusikaltimus numatoma laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Sukčių taikinys – brangūs daiktai

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Julijos Samorokovskajos, sostinėje taip pat daugėja atvejų, kai pirkėjais apsimetę sukčiai pasisavina internetu pardavinėjamus brangius daiktus.

Radę juos sudominusį skelbimą nusikaltėliai susisiekia su pardavėju ir aptaria visas sandorio detales.

Dažniausiai tokie asmenys labai skuba įsigyti norimą daiktą. Jie įkalba pardavėją atiduoti jiems prekę anksčiau, nei pinigai pasiekia jų sąskaitą.

Kad viskas atrodytų rimta, pardavėjui išsiunčiama suklastota banko pavedimo kopija, o daikto paimti atsiunčiamas bendrininkas, kuris apsimeta bendrovės „Bolt“ pavėžėju.

Nesulaukęs pinigų pardavėjas supranta patekęs į sukčių rankas ir kreipiasi į policiją, tačiau surasti tokį pirkėją ir jo sėbrą, pasak pareigūnų, labai sunku, nes žmogus nežino, su kuo bendravo telefonu, taip pat neprisimena ir pas jį atvykusio automobilio numerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.