Apie tuštinamą sąskaitą vilniečiui pranešė trumposios žinutės: tūkstančių eurų neteko per kelias minutes

Vilniaus policija aiškinasi, kas ir kaip prisijungė prie vilniečio elektroninės bankininkystės ir ištuštino jo sąskaitą. Pats nukentėjęs teigia, jog to nedarė, su sukčiais nebendravo ir jokių įtartinų nuorodų neatidarinėjo.

Apie keistus pervedimus iš savo sąskaitos, vyras sužinojo pradėjęs gauti trumpąsias žinutes iš banko.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Apie keistus pervedimus iš savo sąskaitos, vyras sužinojo pradėjęs gauti trumpąsias žinutes iš banko.  <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 1:21 PM, atnaujinta Sep 16, 2021, 1:31 PM

Apie tai, kad iš 58 metų vyro sąskaitos dingo 6750 eurų policijai buvo pranešta trečiadienį, apie 16 val.

Į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) paskambinęs vilnietis teigė, kad nežinomi asmenys atliko tris operacijas, per kurias į jam nepažįstamų asmenų sąskaitas buvo pervesti visi sąskaitoje buvę pinigai.

Tai, kad jam nežinant tuštinamos jo santaupos vyras sakė sužinojęs, kai į savo mobilųjį telefoną pradėjo gauti žinutes, kad jis pervedinėja kažkam pinigus.

Vyras iškart prisijungė prie savo elektroninės bankininkystės ir pamatė, kad pinigai tikrai dingo.

„Pranešiau bankui, dabar laukiu policijos“, – sakė jis BPC operatorei.

Atvykus policijos pareigūnams, vilnietis patikslino, kad prieš kelias minutes iki pinigų dingimo jis pats buvo prisijungęs prie savo sąskaitos ir atliko vieną operaciją, sumokėjo pinigus už tam tikras paslaugas, tačiau tikino, kad kitų trijų pavedimų tikrai neatliko ir neįsivaizduoja, kas tai galėjo padaryti.

Dėl pinigų pasisavinimo iš jo sąskaitos, vyras parašė pareiškimą, o policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Jei nusikaltėlis bus surastas, jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.