Dėl neapykantos kurstymo buvusiam kandidatui į Seimą P. Valickui skirta 5 tūkst. eurų bauda

Dėl neapykantos kurstymo buvusiam Lietuvos liaudies partijos kandidatui į Seimą Pranciškui Valickui skirta 5 tūkst. eurų bauda.

Vilniaus miesto apylinkės teismas.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus miesto apylinkės teismas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 11:38 AM, atnaujinta Oct 4, 2021, 11:39 AM

Vilniaus miesto apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl kurstymo prieš homoseksualius asmenis. Baudą nuteistasis įpareigotas sumokėti per dvejus metus.

Šis pirmosios instancijos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl kandidato pasisakymų pernai vykusių Seimo rinkimų debatų, tiesiogiai transliuotų Lietuvos radijo ir televizijos bei portalo www.lrt.lt eteryje, metu.

Teismas konstatavo, kad kalbėdamas politinių debatų laidoje P. Valickas perėjo į homoseksualių žmonių įžeidinėjimą bei menkinimą.

Pranešime nurodoma, kad „kandidatui į Seimo narius laidoje pasirinkus žeminančią, niekinančių leksiką, buvo viešai tyčiojamasi iš homoseksualių asmenų, jie buvo niekinami dėl seksualines orientacijos, įsitikinimų ar pažiūrų“.

Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimo ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.