Ir vestuvinio mirusio vyro žiedo dėl anūko nepagailėjo

Dvi dienos – trys aukos. Taip vikriai sukasi sukčiai.

Žiedas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Žiedas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

2021-10-09 15:35

93 metų panevėžietei nepažįstamas vyras paskambino ankstų rytą ir pranešė, kad jos žentas sukėlė avariją. Pridėjęs, kad buvo sužeistas žmogus, jis paprašė pinigų. Esą byla žentui nebus keliama tik tuo atveju, jei aukai bus iš karto sumokėta.

Senutė sutiko duoti pinigų ir abu sutarė, kad jų paimti ateis nukentėjėlis.

Netrukus į moters duris paskambino maždaug 20 metų jaunuolis. Jam senoji ir padavė 500 eurų. Tiek pinigų ji turėjo namuose.

Nepažįstamajam išėjus moteris susigriebė, kad reikia paskambinti žentui ir išklausinėti, kas ten nutiko. Tuomet ji ir sužinojo, kad buvo apgauta.

Į tokius pat spąstus pakliuvo 88 metų Pasvalio rajono gyventoja. Šįsyk apgavikas apsimetė moters anūku ir pasakė, kad yra kaltas dėl sukeltos avarijos – reikia pinigų. Senutė iš balso neatpažino, kad tai visai ne jos anūkas, tad sutiko paremti. Atėjusiam nepažįstamam vyrui moteris padavė 500 eurų.

Kita 82 metų Pasvalio rajono gyventoja irgi sulaukė tokio pat skambučio. Irgi anūku apsimetęs vyras ėmė dėstyti, kad sukėlė avariją, per kurią smarkiai sudaužė svetimą mašiną.

Neleisdamas moteriai atsitokėti skambintojas toliau ją mygo. Esą kuo greičiau atlygins nuostolius nukentėjėliui, tuo greičiau bus ramu – neprisikabins policija, negrės kalėjimas.

Močiutė pasiskundė, kad namuose neturi daug pinigų. Kai „anūkas“ ėmė mygti dėl papuošalų ir kitų vertingų daiktų, ji išsidavė, kad turi mirusio vyro auksinį žiedą, medalioną ir laikrodį. To pakako. Skambintojas liepė viską sudėti į maišiuką ir laukti atvykstančio nukentėjėlio.

Tad maišiuką ir dar 200 eurų moteris padavė atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Kaip ir visi kiti, paskambinti anūkui senoji susizgribo po laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.