Skandalingai pagarsėjęs A. Kandrotas-Celofanas teismų duris varstys dėl dar vienos aferos bylos

Riaušių byloje įtariamas, finansinėmis machinacijomis ir protesto akcijomis pagarsėjęs vienas „Šeimų maršo“ organizatorių 40 metų Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, vėl varstys teismų duris.

 A.Kandrotui-Celofanui iškelta dar viena baudžiamoji byla. <br> T.Bauro nuotr.
 A.Kandrotui-Celofanui iškelta dar viena baudžiamoji byla. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 4:13 PM, atnaujinta Oct 18, 2021, 4:26 PM

Už sukčiavimą, aplaidų apskaitos tvarkymą anksčiau triskart teistas, ketvirto šiuo metu neįsiteisėjusio nuosprendžio dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir didelės vertės turto pasisavinimo šįmet sulaukęs A.Kandrotas „užsidirbo“ dar vieną baudžiamąją bylą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pirmadienį išplatino pranešimą, jog Kauno rajone gyvenantis A.Kandrotas kaltinamas trijų įmonių panaudojimu, siekiant nuslėpti nelegalią veiklą. Praėjusią savaitę ši byla buvo perduota į Kauno apylinkės teismą.

Pareigūnų duomenimis, būdamas faktiniu šių firmų vadovu Celofanas galimai prisidėjo darant finansinius nusikaltimus.

Fiktyvių sandorių grandinė

Įtariama, jog A.Kandrotas veikė su savo bendrininku, vadovavusiu kitai įmonei, siekdamas padėti jam išvengti mokesčių valstybei ir pasisavinti svetimas lėšas.

Pasak FNTT, tuo tikslu nusidriekė ištisa fiktyvių sandorių grandinė, Celofanui panaudojus jo valdomas įmones.

Siekiant užmaskuoti netikrus sandorius, A.Kandrotas, įtariama, savo trijų firmų vardu išrašė netikras sąskaitas-faktūras už paslaugas, kurios iš tikrųjų nebuvo suteiktos.

Šios sąskaitos buvo įtrauktos į neva paslaugas gavusios įmonės apskaitą, tokiu būdu valstybei nesumokant 13,2 tūkst. eurų ir pasisavinant beveik 60 tūkst. eurų.

Skyrė realią nelaisvės bausmę

Tyrimas dėl įmonių panaudojimo neteisėtai veiklai nuslėpti buvo atskirtas iš gerokai didesnės apimties bylos, kurią išnarpliojęs Kauno apygardos teismas 2021 metų vasarį pripažino A.Kandrotą kaltu dėl turto pasisavinimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo veikiant bendrininkų grupėje.

Pagal subendrintą bausmę už šiuos nusikaltimus Celofanui skirtas 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimas, iš kurių 10 mėnesių jis turėtų praleisti įkalinimo įstaigoje, o likusios bausmės dalies vykdymas atidėtas.

A.Kandroto bendrininkui Pauliui Boreikai teismas skyrė 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimą, iš šio laikotarpio už grotų praleidžiant 1 metus ir 3 mėnesius.

Nuosprendį abu teisiamieji apskundė – skundai dabar yra nagrinėjami Apeliaciniame teisme.

Driekiasi ilga bylų virtinė

A.Kandrotui yra skirtos švelnesnės kardomosios priemonės nei suėmimas – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Tyrimui dėl neteisėtos juridinio asmens veiklos vadovavęs Kauno prokuroras Z.Leonavičius naujienų portalui lrytas.lt tvirtino, jog jis buvo sudėtingas.

Pasak prokuroro, A.Kandrotas savo kaltės nepripažįsta – esą jis jau yra nuteistas už tuos pačius veikslus šių metų vasarį.

„Tačiau iš tikrųjų tai yra skirtingi dalykai. Todėl paskutinė byla ir buvo atskira“, – pasakojo Z.Leonavičius.

Be visų minėtų bylų Celofanui yra iškeltos dar dvi bylos dėl galimai neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, kurios šiuo metu nagrinėjamos Kauno apygardos teisme.

Rengiant straipsnį, su pačiu A.Kandrotu naujienų portalui lrytas.lt susisiekti nepavyko. Jei pozicija bus pateikta, ji bus pridėta prie publikacijos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.