Tikrindami vairuotojų blaivumą Joniškio policijos pareigūnai demaskavo brakonierių

Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai, spalio 17 -ąją vykdydami vairuotojų blaivumo kontrolę, sustabdytame automobilyje aptiko stirnino galvą ir demaskavo brakonierių, kuris neteisėtai laikomu ginklu Joniškio rajono laukuose nušovė gyvūną ir, nupjovęs jo galvą, vežėsi į namus, nes norėjo patenkinti užgaidą turėti stirnino ragus.

Automobilyje pareigūnai rado šautuvą su optiniu taikikliu, prožektoriumi bei garso slopintuvu.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Automobilyje pareigūnai rado šautuvą su optiniu taikikliu, prožektoriumi bei garso slopintuvu.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-21 12:58, atnaujinta 2021-10-21 13:26

 

 

Joniškyje, Žemaitės g., sustabdytas į paprašytas pasitikrinti blaivumą „Volkswagen Transporter“ vairuotojas drąsiai papūtė į alkoholio matuoklį. Prietaias parodė, kad vairuotojas yra blaivus.

Tačiau kai policijos pareigūnai paklausė, ką jis vežasi ant automobilio grindų padėtame plastmasiniame maišelyje, 53 metų Joniškio rajono gyventojas sunerimo, o jo atsakymas pareigūnus pribloškė. Jie išgirdo, kad maišelyje – galva.

Apžiūrėję maišelio turinį pareigūnai pamatė, kad tai – jauno stirnino galva, o pakėlę ant galinės sėdynės esantį užklotą, rado šautuvą su optiniu taikikliu ir prožektoriumi bei garso slopintuvu. Iš automobilio daiktadėžės jie ištraukė 12 mažo kalibro šovinių.

Tikrinant, ar ginklo lizde nėra šovinio, atitraukus spyną, iš vamzdžio lizdo iškrito šovinio tūta su pažeista kapsule.

Vyras pripažino, kad ginklas bei šoviniai priklauso jam, nors leidimo jiems laikyti jis ir neturi, ir kad viename Joniškio rajono kaime išvakarėse jis smaginosi, šaudydamas į varnas, o stirnino galvą jam už paslaugą padovanojo medžiotojas.

Tačiau ir automobilyje, ir ant jo esantys kraujo pėdsakai pareigūnus vertė manyti, kad ne į varnas buvo šaudyta. Joniškietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po areštinėje praleistos nakties vyras prisipažino, kad stirniną nušovė jis. Pamatęs palaukėje besiganančių stirnų būrį, neatsilaikė pagundai įsigyti stirnino ragus ir paleido į būrį šūvį. Iš sumedžioto laimikio jis pasiėmė tik jo galvą, o kūną palikęs laukuose.

Apie neteisėtą medžioklę buvo informuoti Aplinkos apsaugos departamento Šiaulių valdybos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai. Šie pradėjo administracinę teiseną dėl medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimo, už kurį numatoma bauda nuo šešių šimtų iki vieno tūkstančio septynių šimtų eurų ir transporto priemonės, kuri buvo panaudota sumedžiotam gyvūnui gabenti, konfiskavimas. Taip pat teks teks atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, kuri siekia per tūkstantį eurų.

O už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis įstatymas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.