Teisėsauga nagrinės dar daugiau sukčiavimo atvejų: pasisavintų pinigų suma siekia beveik 11 tūkst. eurų

Sukčiai ir toliau tęsia nelegalią veiklą, kurios aukomis tampa eiliniai žmonės. Šį kartą gauti pareiškimai iš Vilniaus, Kupiškio ir Radviliškio rajono gyventojų dėl apgaule pasisavintų pinigų. Bendra prarastų pinigų suma siekia beveik 11 tūkst. eurų.

Gauti pareiškimai iš Vilniaus, Kupiškio ir Radviliškio rajono gyventojų dėl apgaule pasisavintų pinigų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Gauti pareiškimai iš Vilniaus, Kupiškio ir Radviliškio rajono gyventojų dėl apgaule pasisavintų pinigų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 2:01 PM

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, spalio 21 d. apie 12 val. Vilniuje, Lakštingalų g., moteris (gimusi 1996 m.) į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę su klaidinančia nuoroda, kurią aktyvavus, apgaule buvo išvilioti elektroninės bankininkystės duomenys bei iš sąskaitos pasisavintos piniginės lėšos. Nuostolis – 1 797 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Taip pat spalio 21 d. apie 19 val. 30 min. Vilniuje moteris (gimusi 1958 m.) į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę su klaidinančia nuoroda, kurią aktyvavus, apgaule buvo išvilioti elektroninės bankininkystės duomenys bei iš sąskaitos pasisavintos piniginės lėšos. Nuostolis – 1 448 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Dar vienas pareiškimas gautas penktadienį, teigiantis, jog spalio 21 d. apie 16 val. 43 min. Vilniuje moteris (gimusi 1970 m.) į mobiliojo ryšio telefoną gavo žinutę su klaidinančia nuoroda, kurią aktyvavus, apgaule buvo išvilioti elektroninės bankininkystės duomenys bei iš sąskaitos pasisavintos piniginės lėšos.

Nuostolis – 1 497 eurai. 

Kitų Lietuvos regionų gyventojai nukentėjo dar labiau. Kaip teigia Panevėžio apskrities VPK pareigūnai, spalio 20 d. apie 21 val., Kupiškyje, vyras (gimęs 1987 m.) pastebėjo, kad iš banko sąskaitos nuskaityti pinigai.

Nuostolis – 5140 eurų.

Šiaulių apskrities policija praneša, kad spalio 18 d. Radviliškio rajono gyventojas, gimęs 1971 m., už perkamą automobilį „TOYOTA LAND CRUISER“, kitam asmeniui atliko 500 eurų pavedimą, tačiau automobilio negavo, su pardavėju nėra galimybės susisiekti.

Turtinė žala – 500 eurų.

Dėl šių nusikaltimų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.