Girtą ir beteisę 20-metę Mažeikiuose „gelbėjusi“ jauna moteris pati užsidirbo bylą

Mažeikių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus ir jau apklausė jauną moterį, „gelbėjusią“ girtą ir beteisę 20-metę.

Girtą ir beteisę 20-metę Mažeikiuose „gelbėjusi“ jauna moteris pati užsidirbo bylą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtą ir beteisę 20-metę Mažeikiuose „gelbėjusi“ jauna moteris pati užsidirbo bylą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Oct 25, 2021, 1:29 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, spalio 24 d. apie 5 val. 20 min. Mažeikiuose, M.Daukšos g., moteris (gimusi 1989 m.), siekdama, kad merginai (gimusi 2001 m.) nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas, Mažeikių r. PK pareigūnams davė 100 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų kyšį.

Policija nurodo, kad merginai protokolą pareigūnai norėjo surašyti už tai, kad ji vairavo apsvaigusi ir neturėdama tam teisės. pagal įstatymus jai gresia bauda nuo 1 100 iki  1 500 eurų.

Kyšį pareigūnams davusi moteris apklausta.

Kyšį davė keleivė

Pirmadienį prieš pietus Telšių apskrities VPK pateikė daugiau šio įvykio detalių.

Kaip rašoma policijos pranešime, spalio 24 d., apie 4 val. 43 min., buvo gautas pranešimas, kad Mažeikiuose, M.Daukšos g., įtariama, girta automobilio „Ford Focus“ vairuotoja, vairuodama automobilį blaškosi po kiemą. Patikrinti įvykio skubiai nusiųstas ekipažas.

Nuvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino. Mažeikių Reagavimo skyriaus pareigūnai sustabdė minėtą automobilį, kurį vairavo girta mergina (gimusi 2001 m.). Jai nustatytas lengvas girtumas – 1,09 prom.

Paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, 20-ies metų mergina to padaryti negalėjo, kadangi vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti, kai teisės vairuoti net nėra įgijusi. Vairuotojai buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Rašant protokolą, automobilio keleivė (gimusi 1989 m.), kuri girtumą nusistatyti atsisakė, siekdama, kad automobilio vairuotoja išvengtų administracinės atsakomybės, norėjo „padėti“. Mažeikių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnams, vykdantiems tarnybines pareigas, siūlė kyšį, į alkoholio matuoklio dėžutę įdėdama 5 kupiūras po 20 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Moters „gelbėtojos“, bandžiusios papirkti pareigūnus, atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui arba trečiajam asmeniui už pageidaujamą valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.