Vilniaus rajone su kvaišalais pričiuptą vyrą pasieniečiai tramdė dujomis ir elektros šoku

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė vietinį gyventoją, turėjusį, įtariama, amfetamino. Su įkalčiais pričiuptas vyras iš pradžių pamėgino atsikratyti kvaišalų, o vėliau pasipriešino pasieniečiams. Šiems prieš agresyvų pažeidėją teko panaudoti fizinę jėgą, ašarines dujas ir elektros šoko prietaisą.

  Vilniaus rajone su kvaišalais pričiuptą vyrą pasieniečiai tramdė dujomis ir elektros šoku.<br> VSAT nuotr.
  Vilniaus rajone su kvaišalais pričiuptą vyrą pasieniečiai tramdė dujomis ir elektros šoku.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 12:28 PM

Šeštadienį vėlai vakare VSAT Vilniaus rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai Vilniaus rajone, vienoje Šumsko miestelio gatvėje, patikrino įtarimų sukėlusį vyrą. Gauta žinių, kad 21-erių Vilniaus rajono gyventojas gali turėti draudžiamų medžiagų.

Link tarnybinio automobilio vedamas vyras pamėgino atsikratyti įkalčiais ir išmesti kišenėje turėtą polietileninį maišelį, kuriame buvo keli paketai su baltos spalvos milteliais. Pirminiais duomenimis, tai gali būti apie 20 gramų amfetamino. Tikslų radinio svorį ir kilmę nustatys jį tirsiantys ekspertai.

Sulaikomas Vilniaus gyventojas aktyviai pasipriešino, tad jį tramdžiusiems pasieniečiams teko panaudoti fizinę jėgą. Agresyviai nusiteikęs vyras ir toliau ignoravo raginimus liautis, nesiliovė muistytis, todėl VSAT pareigūnai iš pradžių papurškė ašarinių dujų, o vėliau prieš pažeidėją panaudojo ir elektros šoko prietaisą „Taser“.

Sutramdytas vilnietis po apklausos uždarytas į areštinę. VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Pažeidėjui dėl VSAT pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymo taip pat teks atsakyti administracine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.