Aiškėja naujos šokiruojančios 14-mečių klasiokių dingimo Kaune detalės: pabėgimą planavo apie metus Galėjo pakeisti išvaizdą

Kaune dingus dviem 14-metės klasiokėms  paaiškėjo nauji iškalbingi faktai – pasak teisėsaugos pareigūnų, anksčiau rūpesčių nekeldavusios paauglės pabėgimą planavo apie metus, o pagal telefonų signalus šiuo metu nustatyti jų buvimo vietos nėra galimybės. Bendraamžiams jos atskleidė, jog ketina vykti į užsienį.

 Su policijos ir visuomenės pagalba ieškotos merginos atsirado.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Su policijos ir visuomenės pagalba ieškotos merginos atsirado.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 1:39 PM, atnaujinta Nov 3, 2021, 2:58 PM

Naujausiais duomenimis, draugės galėjo būti pastebėtos pakaunės Piliuonos miestelyje. Ketvirtadienį apie tai vietos gyventojai pranešė vienos merginų tėvui Tomui, kuris nedelsiant išvyko į nurodytas vietoves, tačiau kol kas jokių konkretesnių žinių nėra.

Ketvirtadienį po pietų bus apklausti du mergaičių klasiokai, kurie turėtų suteikti pareigūnams naudingos informacijos apie judviejų pabėgimo planus.

Merginos dingo pirmadienį. Kol kas neaišku, kuri iš jų galėjo sumanyti pabėgimą, ar su juo yra susiję kiti asmenys. Viena išėjo iš namų ir prapuolė be žinios Vilijampolėje, o kita dingo iš savo būsto Žaliakalnyje. 

Rado daiktų sąrašą

Kauno prokurorė Lina Zakarauskaitė naujienų portalui lrytas.lt sakė, jog, jos žiniomis, paauglės pabėgimą planavo maždaug metus.

Anksčiau jos niekuomet nebuvo pabėgusios iš namų ar dėl kitokių priežasčių patekusios į teisėsaugos akiratį. 14-metės taip pat nekeldavo rūpesčių pedagogams ir artimiesiems.

Viena mergina auga su tėvais, o kita gyvena pas globėją. Ankstesnė globėjai mirus prieš dvi savaites, merginai buvo paskirta kita globėja.

Vienos iš merginų namuose įrengtos vaizdo kameros užfiksavo, jog paskutinį kartą juose ji buvo pirmadienį, 14 val. 28 min.

Vakare sugrįžę namo paauglės tėvai rado dukters sudarytą daiktų sąrašą, kuriuos išeidama ji pasiėmė – dantų šepetėlį, palapinę, kavą, arbatą, cukrų, tualetinį popierių.

Iš namų paauglė taip pat išsinešė maždaug 60 eurų, seniai nenaudojamą telefoną galimai su nauja kortele ir šeimos nariams nežinomu numeriu.

Moksleivės artimieji nerado ir naujesnio telefono, kuriuo ji naudojosi iki dingimo.

Klasiokės prieš pabėgdamos iš namų pasiėmė ir peilį, vaistų, šiltesnius drabužius. 

Tomas bandė telefonu susisiekti su dukra, tačiau pastaroji neatsiliepė. Taip pat tuščiai numerį rinko ir kitos merginos artimieji. 

„Megoje“ įrašo peržiūrėti nepavyko

Vienos iš merginų tėvas Tomas pirmadienį sulaukė pranešimo, jog dingusios merginos galimai yra pastebėtos Lapių miestelyje (Kauno r.) prie parduotuvės.

Lapėse peržiūrėjus gana prastos kokybės vaizdo kameras iš pradžių atrodė, kad tai tikrai jos, tačiau patikrinus nuodugniau paaiškėjo, jog ten buvo kitos merginos.

Antradienį sulaukta pranešimo, kad 14-metės gali būti Kauno pakraštyje, Islandijos plente esančiame prekybos centre „Mega“ – atsiliepė pardavėja, pamačiusi dvi merginas, kurios jai pasirodė panašios į viešai išplatintų jaunų bėglių nuotraukas.

Tačiau dėl techninių kliūčių peržiūrėti „Megos“ vaizdo kamerų nepavyko.

Paskutinė informacija buvo gauta iš Piliuonos, bet kol kas negauta žinių, kad ji būtų pasitvirtinusi.

Telefonai – išjungti

Kokiais telefono numeriais gali naudotis merginos, šiuo metu neaišku.

Surinkus senus, aplinkiniams žinomus numerius pasigirsta pranešimai, jog telefonai yra išjungti.

Manoma, jog merginos galėjo įsigyti naujas korteles.

Pareigūnai neturi duomenų, kad jos būtų tapusios nusikaltėlių aukomis, kad prie pabėgimo prisidėjo kiti žmonės.

„Tačiau yra duomenų, kad jų dingimas buvo planuotas ilgą laiką – maždaug metus. Apie tai sužinojome iš draugų kalbų“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo prokurorė L.Zakarauskaitė.

Vienos iš merginų tėčio žiniomis, tokie planai gimti galėjo prieš mėnesį.

Galėjo persidažyti plaukus

„Kauno apylinkės prokuratūra labai prašo visuomenės pagalbos, ieškant dviejų dingusių mergaičių.

Mergaitės išėjo apsirengusios tamsiais drabužiais, bet gali būti persirengusios, taip pat pakeitusios išvaizdą – persidažiusios plaukus, juos nusikirpusios.

Jos gali tiek Kaune, tiek kituose miestuose, todėl prašome visos Lietuvos žmonių pagalbos. Paieškoms yra metamos didelės pajėgos.

Jei kas nors matėte mergaites arba turite duomenų apie jas, prašome paskambinti numeriu 112“, – ketvirtadienį 14 valandą sakė Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Nepilnametėms vienoms gali grėsti pavojus, ypač turint omeny, jog dabar yra ruduo, šaltėja orai.

Mįslė dėl automobilio numerio

Pareigūnai neatmeta versijos, jog merginos gali būti išvykusios į užsienį.

„Teisėsaugai ir artimiesiems paauglių dingimas kelias didžiulį susirūpinimą“, – teigė D.Brudnienė.

Tyrėjai kruopščiai tikrina informaciją pagal merginų telefonus, aiškinasi, ar jos nebuvo pasinaudojusios asmens dokumentais, ar kažkas negalėjo padėti joms pabėgti.

Pasigirdo naujienų, kad galėjo būti rastas užrašytas automobilio numeris, susijęs su merginų dingimu. Taip esą paauglių pabėgimą galėjo būti įsivėlęs ir vyriškis. Tačiau ši informacija kol kas nepasitvirtino.

Informacija pakeista nepilnametėms sugrįžus į namus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.