Į teismą keliauja buvusio teisėjo Arvydo Daugėlos byla – įkliuvo girtas prie vairo

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl asmens vairavimo transporto priemonę apsvaigus nuo alkoholio.

 Į teismą keliauja buvusio teisėjo Arvydo Daugėlos byla – įkliuvo girtas prie vairo.
 Į teismą keliauja buvusio teisėjo Arvydo Daugėlos byla – įkliuvo girtas prie vairo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 1:57 PM, atnaujinta Oct 29, 2021, 2:01 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, šį ikiteisminį tyrimą pradėjo generalinė prokurorė Nida Grunskienė, gavus pranešimą apie tai, kad 2021 m. birželio 1 d., Kauno r., apie 16 val. 30 min. automagistralėje policija sustabdė lengvąjį automobilį, kurį vairavo tuometinis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla ir buvo nustatyta, kad vairuotojas yra neblaivus.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad policijos ekipažas nurodytą automobilį sustabdė po to, kai į Bendrąjį pagalbos centrą kreipėsi eismo dalyviai, nurodydami, kad stebi įtartinai manevruojančią transporto priemonę. Nustatyta tvarka atlikus vairuotojo blaivumo matavimus, įvykio vietoje buvo užfiksuota 1,82 promilės etilo koncentracija.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Susipažinęs su įtariamojo, liudytojų apklausų duomenimis, gautomis specialistų išvadomis bei kitais tyrimui reikšmingais duomenimis, Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras E.Alosevičius surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė baudžiamąją bylą nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Bausmė už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, kuriam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių girtumas, yra bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.